L'expresident Quim Torra és un dels ciutadans que han anat a votar a Òrrius (CCMA)

Òrrius vota a favor d'aixecar la DUI en un referèndum popular per reivindicar l'1-O

Els resultats de la consulta, oberta a tothom, han estat 2.086 vots a favor, 11 en contra i 5 en blanc

RedaccióActualitzat

El poble d'Òrrius, al Maresme, un dels que va viure les càrregues policials de fa sis anys, ha convocat aquest diumenge una consulta sobre la independència de Catalunya oberta a tothom més gran de 16 anys.

Des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre, veïns de la població i també residents a altres municipis, tots majors de 16 anys, han pogut participar-hi responent a la pregunta de si volen fer efectiva la declaració d'independència proclamada el 27 d'octubre del 2017. Els resultats han estat aclaparadors: 2.086 vots a favor, 11 en contra i 5 en blanc.

En total, s'han instal·lat sis urnes, com les que es van fer servir el 2017.

Tothom més gran de 16 anys pot votar fins a les vuit del vespre (CCMA)

La votació ha estat organitzada per l'Ajuntament i amb la col·laboració del col·lectiu Ò! República, després de recollir-se 139 signatures sobre els 730 veïns que consten al cens. El portaveu d'Òrrius per la República, Pau Manté Manjó, ha convidat tots els independentistes a "fer el mateix als seus municipis i demanar als alcaldes que posin les urnes".

L'alcalde, Xavier Masgrau, de Junts, ha admès a TV3 que està assumint "un risc", però ha assegurat que no té "por". "És important donar la veu al poble i és molt més important que el risc que jo pugui assumir".

Els resultats no són vinculants, però els organitzadors esperen que puguin servir per reactivar el procés d'independència a partir de la base.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut