Vandellòs

Operaris dels EUA canvien 104 cargols del reactor de Vandellòs II perquè pugui reprendre l'activitat aquest mes

La central nuclear de Vandellòs II és a punt de reprendre el funcionament normal després de l'aturada programada d'aquests dies. Els tècnics han recomanat el recés per poder canviar tots els cargols com el que fa mig any es va trencar. Es tractava d'una peça del nucli del reactor i com aquesta, n'hi havia més de cent. El més complicat del cas és que estaven submergits sota l'aigua, a set metres, i han estat operaris dels Estats Units els encarregats de reemplaçar-los.

Actualitzat
Fa sis mesos, un cargol que subjecta els tubs guia que hi ha dins del nucli del reactor de Vandellòs II es va trencar. Per això, la central nuclear va decidir fer una aturada programada a finals d'agost per substituir els 104 cargols que hi ha en total.

Aquest dimarts, els treballadors vinguts dels Estats Units han acabat de substituir tots els cargols. Ha estat una feina laboriosa, ja que estan a set metres de profunditat sota l'aigua. La central afirma que no hi ha hagut problemes de seguretat en cap moment i que ja tenien previst canviar els cargols.

Vandellòs II no es tornarà a posar en marxa fins a finals de setembre, ja que ara s'ha de carregar el nucli i sincronitzar la central amb la xarxa elèctrica.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut