Operatiu dels Mossos al barri del Clot de Barcelona (EFE)
Operatiu dels Mossos al barri del Clot de Barcelona (EFE)

17 detinguts en una operació contra una presumpta cèl·lula jihadista que volia atemptar

5 dels detinguts estarien molt radicalitzats

RedaccióActualitzat

Almenys 17 persones ja han estat detingudes en una operació antiterrorista dels Mossos d'Esquadra a Barcelona i Igualada (Anoia) que està en marxa des de primera hora d'aquest matí. Fins a 5 dels detinguts estarien molt radicalitzats.

La policia catalana ha actuat contra una suposada cèl·lula jihadista que volia atemptar a Catalunya. Els seus integrants estan acusats de terrorisme, però també de delictes contra el patrimoni i la salut pública i d'organització criminal.

Una part del grup es dedicava a la delinqüència comuna, com furts i robatoris. Haurien comès 369 delictes a la ciutat de Barcelona.

 

Operatiu dels Mossos al barri del Clot de Barcelona (EFE)

 

S'estan fent entrades i escorcolls en sis llocs diferents, cinc de Barcelona i un d'Igualada.

El dispositiu té el nom d'operació Alexandria i hi participen un centenar d'agents de diferents unitats, com el Grup Especial d'Intervencions (GEI) i els especialistes en desactivació d'artefactes (Tedax).

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha informat, cap a les dues de la tarda, que l'operació ha estat possible després d'una investigació que ha durat un any i mig.

Buch també ha explicat que els detinguts tenien intenció de cometre un atemptat, però que en cap moment no havien arribat a tenir capacitat per cometre'n.

 

Operatiu dels Mossos al barri de la Ribera de Barcelona (foto facilitada pels Mossos)

 

Manel Castellví, cap de la Comissaria General d'Informació dels Mossos, ha informat que la majoria dels detinguts són d'origen algerià. D'altres procedirien de Líbia, de l'Iraq, d'Egipte i del Marroc.

A Barcelona, l'operació se sap que té lloc als districtes de Ciutat Vella, al barri de la Ribera, de l'Eixample, al barri del Clot, i de Nou Barris, al barri del Verdum. A la Ribera s'hi hauria detingut un dels responsables de la cèl·lula jihadista.

Cap a les deu del matí els Mossos han detingut dues persones a Barcelona, en els operatius del Clot i de la Ribera. Abans havien fet una primera detenció a Igualada.

 

Sortida d'un detingut al barri de la Ribera de Barcelona (TV3)

 

Sortida d'un detingut al barri del Clot de Barcelona (TV3)

 

Al barri de la Ribera l'operació es fa al carrer Arc de Sant Cristòfol, 6-8, d'on els agents han sortit amb caixes de material.

 

Agents dels Mossos retiren caixes del domicili escorcollat al barri de la Ribera de Barcelona (EFE)

 

Al barri del Clot els Mossos han entrat en un edifici de dues plantes del número 596 del carrer Consell de Cent. N'han tret diverses bosses i caixes amb diversos objectes i materials. Abans de les 11, els Mossos han donat per tancat l'operatiu desplegat en aquesta localització.

 

Operatiu dels Mossos al barri del Clot de Barcelona (TV3)

 

Al Verdum els Mossos han entrat al número 14-16 del carrer de l'Artesania, entre Via Júlia i el passeig de Valldaura.

 

Operatiu dels Mossos al barri del Verdum de Barcelona (TV3)

 

L'operació, han informat els Mossos a Twitter, "és fruit d'una llarga investigació de la Comissaria General d'Informació" de la policia catalana, tutelada pel Jutjat Central núm. 6 de l'Audiència Nacional.

 

 

Sis anys d'operacions antiterroristes

Des del 2013, els Mossos d'Esquadra han fet 17 operatius antiterroristes en què han detingut 30 persones i han investigat 81 sospitosos més.

ARXIVAT A:
Jihadisme PolicialMossos d'EsquadraAudiència NacionalTerrorisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut