Òmnium es persona com a part en la causa del 25% de castellà a l'escola
Segons Òmnium, la immersió lingüística és l'únic model que garanteix la igualtat d'oportunitats

Òmnium es persona com a part en la causa del 25% de castellà a l'escola

L'entitat reivindica que la immersió lingüística és l'únic model que garanteix la igualtat d'oportunitats i apunta que cal esgotar totes les vies per defensar el dret a una escola en català

Òmnium Cultural ha anunciat que es personarà com a part interessada al TSJC en la causa per la implementació del 25% de castellà a les aules. Ho ha fet públic aquest migdia el president de l'entitat, Xavier Antich, que ha volgut posar de relleu que la sentència afecta tota la comunitat educativa:

"Ens personem en defensa del conjunt d'alumnes i famílies del país, sense exclusions i independentment de la seva llengua materna, com a part afectada de l'execució de la sentència que són."

En un comunicat de premsa emès per l'entitat, asseguren que l'objectiu d'Òmnium és aturar la interlocutòria del TSJC i impugnar la imposició de percentatges en l'aprenentatge de llengües a l'escola.


Denuncien l'intent de fracturar la societat catalana

Òmnium considera que l'estratègia dels percentatges a les aules busca fracturar la societat catalana i que, davant l'ofensiva judicial, cal una resposta urgent. En aquest sentit, Xavier Antich ha defensat que fan un pas endavant perquè "cal esgotar totes les vies, també les legals, per defensar el dret a una escola en català" i reivindiquen que la immersió lingüística és l'únic model que garanteix la igualtat d'oportunitats.

El president d'Òmnium ha agraït la tasca d'alumnes i docents pel seu compromís en la defensa de la llengua catalana i ha apuntat que "seria un greu error" que institucions i organitzacions socials deixessin tota la responsabilitat als centres.
 

El 30 de maig acaba el termini per aplicar la sentència del TSJC

Aquest anunci d'Òmnium Cultural arriba després que, dilluns, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ordenés el compliment immediat de la sentència del 25% de castellà en tots els centres educatius del país.

El 30 de maig acaba termini que el tribunal va donar a la conselleria d'Educació perquè dicti les instruccions i estableixi les garanties de control perquè es faci efectiva la sentència als centres. El text especifica que la utilització de les llengües "ha d'incloure com a mínim la docència de la mateixa llengua i la d'una altra assignatura o matèria de caràcter troncal".

El govern va anunciar dilluns que recorreria la interlocutòria i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va demanar als centres educatius que no canviessin el projecte lingüístic i  ha dit que la seva prioritat és defensar les direccions del centre.

Paral·lelament, ERC es planteja reformar la llei de política lingüística sense Junts, que es va desmarcar de l'acord signat al març i que explicitava l'ús del castellà a les aules. Malgrat la negativa dels socis de govern, ERC podria aprovar la reforma de la llei amb el suport del PSC i els comuns.

 

ARXIVAT A:
Immersió lingüísticaEducació Català
Anar al contingut