La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra
La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra
València

Oltra insta Montoro que reclami al PP els diners que "els corruptes han robat"

La vicepresidenta valenciana diu que el PP hauria de tornar els diners de les arques públiques que uns quants dels seus dirigents, presumptament, s'haurien embutxacat

RedaccióActualitzat

Al País València, l'altra comunitat que el govern de Rajoy també ha assenyalat com una de les principals causants del desviament del dèficit, també s'han aixecat les veus contra Cristóbal Montoro. La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha dit que el PP hauria de tornar "els diners robats i desviats" de les arques públiques que uns quants dels seus dirigents, presumptament, s'haurien embutxacat. En aquest sentit, s'ha preguntat:

"Per què Montoro estava callat quan aquí es desviaven diners públics per finançar el PP? Una de les coses que podria fer el senyor Montoro perquè aquí puguem complir amb l'objectiu de dèficit és dir al seu partit que ens tornin els diners que s'han desviat. És dir als corruptes del seu partit que ens tornin els diners furtats".

Oltra creu que el deute actual de la Comunitat Valenciana rau en la gestió del PP i que Montoro i el president en funcions "callaven" davant les irregularitats. Si Montoro té "tanta desimboltura" per criticar el govern valencià per incomplir l'objectiu de dèficit, que "en tingui també per als culpables" de corrupció i els "amiguets" del PP.

"Han saquejat les arques públiques valencianes".

Segons Oltra, si els investigats i els empresonats per delictes de corrupció tornessin els diners públics, "millorarien una mica les xifres de dèficit" de la regió. Unes declaracions que arriben després que l'empresari Enrique Ortiz hagi admès que va finançar, de manera il·legal, el PP en la campanya de les eleccions generals del 2008 a través de pagaments ficticis a Orange Market, de la trama Gürtel, i hagi demanat que se li apliqui l'atenuant de "confessió tardana".

Anar al contingut