Tel Aviv

Olmert decideix reprendre les operacions puntuals contra les milícies palestines que llancen coets des de la Franja

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, ha decidit reprendre les operacions "puntuals" contra les milícies que disparen coets des de la franja de Gaza. I ho ha fet malgrat l'acord d'alto el foc a què es va arribar el 26 de novembre. Olmert ha pres la decisió, segons ha explicat la ràdio pública israeliana, després d'una reunió amb el ministre de Defensa, Amir Peretz, i altres càrrecs de la seguretat del país. La trobada, convocada amb caràcter urgent, s'ha fet després que dos adolescents israelians han quedat ferits a la ciutat de Sderot per un coet Qassam llançat des de Gaza.

Actualitzat

La decisió d'Olmert de reprendre els atacs "puntuals", per als quals no fa falta l'aprovació del govern, té com a finalitat aturar el llançament de coets Qassam contra territori israelià, una trentena dels quals han estat llançats des de la Franja en l'última setmana.

L'últim coet va caure ahir a Sderot i va ferir dos adolescents, un dels quals està molt greu. L'acció va ser reivindicada per la Jihad Islàmica, que va indicar que havia estat una resposta a les agressions d'Israel a Cisjordània.

Anar al contingut