Kabul

Obama situa l'Afganistan en l'eix central de la guerra contra el terrorisme

El candidat demòcrata a la Casa Blanca, Barack Obama, ha situat l'Afganistan en el centre de la guerra contra el terrorisme. Ho ha dit des d'aquell país, on ha iniciat una gira que el durà a diversos països d'aquella zona i també per Europa. "Hem d'entendre que la situació és precària i urgent i crec que això ha de ser el focus central, el front central, en la guerra contra el terrorisme", ha dit el candidat demòcrata en una entrevista amb la cadena de televisió nord-americana CBS. Barack Obama s'ha entrevistat amb el president afganès, Hamid Karzai, a qui el senador per Illinois havia criticat prèviament per no fer prou per reconstruir el seu país.

Actualitzat

El rival de John McCain en la cursa presidencial per la Casa Blanca ha fet de l'Afganistan l'eix central de la seva estratègia per lluitar contra el terrorisme internacional si aconsegueix el triomf en els comicis del mes de novembre. Obama ha dit en diverses ocasions que la guerra a l'Afganistan precisa més tropes i més atenció, en contraposició amb el conflicte a l'Iraq.

El viatge d'Obama, que el durà també a l'Iraq i a diversos països europeus durant els pròxims dies, vol potenciar la imatge del senador demòcrata de cara a les eleccions presidencials del novembre davant les crítiques dels republicans, que asseguren que no té prou experiència en política exterior.

Anar al contingut