L'exsenador republicà Chuck Hagel
El secretari de Defensa dels EUA, Chuck Hagel.
Estats Units

Obama hauria escollit l'exsenador republicà Chuck Hagel com a nou secretari de Defensa

Fonts del Congrés nord-americà donen gairebé per fet que, les pròximes hores, el president proposarà Chuck Hagel, un polèmic exsenador republicà, com a nou secretari de Defensa.

RedaccióActualitzat
Les pròximes hores, els Estats Units poden tenir candidat a nou secretari de Defensa. Segons fonts del Congrés nord-americà, la persona triada per Barack Obama és Chuck Hagel, un polèmic exsenador republicà que, entre altres qüestions, va ser molt crític amb la gestió de la guerra a l'Iraq i va posar en dubte que un home obertament gai pogués exercir d'ambaixador.

Segons el líder de la minoria republicana al Congrés, Mitch McDonnel, les seves posicions sobre Israel o l'Iran, entre d'altres, poden condicionar el procés de confirmació. McDonnel s'ha mostrat convençut que hi haurà un grapat de preguntes dures a Hagel, però ha garantit que els republicans el tractaran de manera justa.

El nou secretari de Defensa, previsiblement, no ho tindrà fàcil, sobretot per l'oposició dels membres del mateix partit.

Hagel, que va ser senador entre el 1997 i el 2009, va decidir deixar el Capitoli per voluntat pròpia coincidint amb les eleccions de 2008, quan va donar suport públicament a Obama.
Anar al contingut