Washington

Obama, criticat per matar una mosca a la televisió

Un grup de defensa dels animals ha criticat el president dels EUA, Barack Obama, per matar una mosca durant una entrevista de televisió. L'organització, anomenada PETA per les seves sigles en anglès Poble per al Tractament Ètic dels Animals, ha anunciat en to simpàtic que regalarà a Obama un caçamosques perquè, si mai més s'hi torna a trobar, pugui capturar la mosca i després alliberar-la. El portaveu d'aquest grup, Bruce Friedrich, ha declarat que tots els animals es mereixen respecte i que, havent matat la mosca davant els teleespectadors, Obama ha demostrat que no és perfecte.

Actualitzat
"To bee or not to bee" Aquesta és la qüestió que han plantejat el grup Poble per al Tractament Ètic dels Animals (PETA), arran de la mosca morta per Obama durant una entrevista a televisió. L'organització en favor dels drets dels animals ha anunciat que enviarà al president un caçamosques que li permeti atrapar-les i després alliberar-les, sense necessitat de matar-les.

"Matar una mosca per televisió mostra que no és perfecte. Tant de bo no ho hagués fet." Així s'ha expressat el portaveu de PETA, en al·lusió a la mort d'una mosca durant una entrevista de televisió en directe a Barack Obama. 

El grup en defensa dels animals ha explicat que no volen crear una falsa polèmica arran de l'incident, però que ells donen suport a la vida dels animals, "fins i tot els animals més petits i menys simpàtics".

Tot plegat després que durant l'entrevista amb el corresponsal de la CNBC a la Casa Blanca, una mosca empipadora es va convertir en un tercer personatge de la conversa. "Surt d'aquí", va exclamar molest el president, movent la mà perquè marxés. Però quan la mosca es va quedar quieta sobre una superfície la va aixafar amb una plantofada, moment que va ser captat per les càmeres. "Ha estat impressionant, no és veritat? He mort la bestiola... En què estàvem?" va dir en to divertit Obama.
Anar al contingut