L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon
Barcelona

Núria Parlon, si arriba a ser primera secretària del PSC, demanarà a les bases un "no rotund" al PP

Per la seva banda, el president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha demanat als dirigents del PSC que no prenguin "decisions precipitades" després del desenllaç del comitè federal del PSOE

RedaccióActualitzat

El comitè federal del PSOE d'aquest dissabte va acabar amb la dimissió del secretari general, Pedro Sánchez. Aquest desenllaç ha estat valorat de manera molt diversa segons els sectors del partit. Alguns dels favorables a Pedro Sánchez, com Miquel Iceta, han dit que la creació d'una gestora i la dimissió de l'exsecretari van ser un error que tindrà conseqüències no desitjades. Aquesta era la primera reacció dels socialistes catalans després del convuls comitè federal del PSOE.

D'altra banda, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha dit en un tuit que, si arriba a ser primera secretària, demanarà a les bases que avalin un "no rotund" dels diputats catalans a un govern del PP. Un govern que qualifica de corrupte i responsable de bloquejar un acord polític amb Catalunya.

Àngel Ros:  "Les decisions precipitades no són adequades"

Per la seva banda, el president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha demanat als dirigents del PSC que no prenguin "decisions precipitades" després del desenllaç del comitè federal del PSOE. Ros es referia així a la intenció de Núria Parlon de mantenir el "no" a Rajoy en cas que assoleixi la primera secretaria del PSC.

Ros ha apostat per prendre una "decisió més consensuada", però ha afegit que ara cal fer el procés de primàries i després el congrés, i a partir de llavors "s'hauran de prendre les decisions". L'alcalde de Lleida considera que el comitè federal del PSOE "no va encertar la seva decisió", ja que el que calia, ha dit, després d'haver quedat qüestionada l'"autoritat moral" de Pedro Sánchez, era avançar el congrés i fer primàries.
            
Ros ha afegit que ara Rajoy té més possibilitats de ser president que abans que Pedro Sánchez dimitís, ja que la divisió del partit impossibilita formar una majoria alternativa. Creu que Rajoy acabarà governant en unes terceres eleccions o perquè s'acabarà constituint una majoria.

Anar al contingut