La majoria de centres de l'Opus no separaran per sexe a l'ESO per mantenir la subvenció
La majoria de centres de l'Opus no separaran per sexe a l'ESO per mantenir la subvenció

Només dues escoles de l'Opus seguiran segregant per sexe i perdran el concert

Vuit escoles que segregaven per sexe passaran a ser mixtes a la secundària per mantenir el concert econòmic

Actualitzat

El Departament d'Educació confirma que vuit escoles que segregaven per sexe passaran a ser mixtes a la secundària, tal com havien demanat. D'aquesta manera podran mantenir el concert econòmic.

En canvi, dels 11 centres concertats que separaven l'alumnat per sexe a Catalunya, n'hi ha dos -Viaró i Camp Joliu-, que no ho han sol·licitat i, per tant, no mantindran la subvenció i a secundària passaran a ser privats.

La conselleria que encapçala Josep Gonzàlez-Cambray els havia donat un termini per especificar com es faria el canvi i presentar un nou projecte educatiu basat en la coeducació, i els centres, majoria d'institucions religioses de caràcter conservador, ja han presentat la documentació necessària per fer el pas.

Són: Canigó, Bell-lloc del Pla, Les Alzines, Pineda, Xaloc, Institució Lleida, Institució Tarragona, La Vall i La Farga.

Ensenyament mixt

El maig del 2020, Educació va anunciar que retirava el concert a les escoles que segreguen per sexe, i que els donava un any de marge per posar-se al dia.

Aquest octubre, el govern va concretar que deixaria de finançar el curs vinent els grups d'infantil, secundària i estudis postobligatoris que acaben el concert el curs 2022/2023.

Tot i això, al novembre del 2020 el TSJC va concedir cautelarment la renovació dels concerts a l'etapa d'educació primària per un període de 6 anys, fins al curs 2025-26. En canvi, en el cas de l'ESO els caduca aquest juny.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut