Ultimàtum a les escoles que segreguen per sexe: 10 dies per detallar com faran el canvi

Educació demana concreció a les vuit escoles que han anunciat que oferiran ensenyament mixt per poder seguint optant a la subvenció

RedaccióActualitzat

El Departament d'Educació vol garantir que l'anunci de les escoles concertades que deixaran de segregar per sexe no quedi en paper mullat.

Vuit centres han anunciat la intenció de deixar de segregar a la secundària per no perdre el concert, que els caduca al juny, però el conseller Gonzàlez-Cambray els ha advertit que ho han de demostrar amb fets, o el perdran igualment.

El departament els ha donat 10 dies per especificar com es farà el canvi i presentar un nou projecte educatiu que es basi en la coeducació, com ha explicat el conseller:

"Ara mateix no tenen el concert i, per tant, ens han de demostrar que fan aquest canvi. Exigim que tinguin un nou projecte educatiu que doni aquesta perspectiva de gènere i aquesta educació mixta."

El departament els ha fet un requeriment on se'ls demana com han comunicat la decisió a les famílies, al claustre i al consell escolar, i quines decisions prenen en relació als espais actuals de cada escola.


Dècades d'educació segregada

En total, 8 de les 11 escoles que hi ha a Catalunya que separen nens i nenes deixaran de separar-los a la secundària.

El canvi cap a l'educació mixta ve marcat tant pel decret d'admissió del Departament d'Educació com per la nova llei d'educació espanyola, on es prohibeix segregar per sexes si volen mantenir la subvenció, que els caduca aquest juny en el cas de l'ESO.

És el cas de l'escola La Farga, un centre concertat només per a nens, de Sant Cugat del Vallès, que per primera vegada des de fa 53 anys oferirà a l'ESO places tant per a nens com per a nenes.

La Institució Familiar d'Educació, que aglutina quatre dels centres que passaran a ser mixtos, ja no tindrà cap escola a Catalunya que segregui per sexe, tret de la primària -en què els tribunals els van aprovar unes mesures cautelars per continuar fent-ho fins al 2026.

Recorden que a l'ESO -encara que tinguin un centre per a nens i un per a nenes- no poden obligar les famílies a canviar d'escola per barrejar els alumnes. Per tant, a la pràctica està per veure com es concretarà el pas a mixt.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut