Escoles que segreguen per sexe
Escoles que segreguen per sexe

La Generalitat retira el concert a les escoles que segreguen per sexe

Es concedeix als 11 centres afectats, la majoria institucions religioses de caràcter conservador, un any de pròrroga

RedaccióActualitzat

El govern no renovarà el concert educatiu a les onze escoles catalanes que segreguen per sexe, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), perquè "no compleixen el principi de coeducació per mitjà de l'escolarització mixta, que ha de ser objecte d'atenció preferent".

Els centres educatius de Catalunya que queden exclosos del concert educatiu, la majoria pertanyents a institucions religioses de caràcter conservador, són les escoles Canigó, Bell-lloc del Pla, Les Alzines, Pineda, Xaloc, Institució Lleida, Esc. Fam. Agr. Campjoliu, Institució Tarragona, La Vall, La Farga i Viaró, segons la resolució d'Educació publicada al DOGC.

La resolució estableix l'aprovació amb caràcter provisional de les renovacions dels concerts educatius a Catalunya per a l'educació primària, les modificacions dels concerts d'educació infantil de segon cicle i d'educació secundària obligatòria i la pròrroga dels concerts educatius d'educació primària dels centres per al pròxim curs 2020-2021.

Els centres que presten el Servei d'Educació de Catalunya han de complir el principi de coeducació per mitjà de l'escolarització mixta, que ha de ser objecte d'atenció preferent, assenyala la resolució.

La resolució també publica l'aprovació provisional de la modificació dels concerts educatius dels centres privats concertats per als ensenyaments postobligatoris de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i de grau superior.

 

Escoles que segreguen per sexe
Escoles que segreguen per sexe

 

En funció de les dades de l'actual període de preinscripció, abans que s'iniciï la matriculació del pròxim curs 2020-21, Educació emetrà la resolució definitiva de renovació, modificació i pròrroga dels concerts educatius, que es publicarà al DOGC.

Fonts del sector educatiu han assenyalat que és probable que els centres educatius que, segons aquesta resolució, perden el concert presentin un recurs contra aquesta decisió del departament.

Units per Avançar critica la retirada de concerts a les escoles que segreguen per sexe

La formació política Units per Avançar, aliada del PSC al Parlament i a l'Ajuntament de Barcelona, ha criticat que la Generalitat no hagi renovat els concerts a les escoles que segreguen per sexe i ha defensat "l'escola diferenciada".

El partit, el secretari general del qual és el diputat autonòmic Ramon Espadaler, defensa el model d'escola catalana, "plena de riqueses i formes pedagògiques, que ens ha portat a tenir èxit educatiu respectant sempre els diferents models amb tota llibertat".

El partit demana al conseller d'Educació, Josep Bargalló, que rectifiqui aquesta decisió "per evitar conculcar drets tant dels centres educatius com de les famílies i de l'Administració davant d'una més que possible sentència en contra d'aquesta resolució".

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut