YouTube prova una eina per buscar cançons taral·lejant-les
YouTube prova una eina per buscar cançons taral·lejant-les

No recordes el títol d'aquella cançó? Tu taral·leja-la que YouTube la trobarà

La plataforma de Google treballa en una funcionalitat per trobar tota mena de peces amb una mostra de so de només tres segons, tant si és una reproducció amb la veu humana com si és una gravació original

Actualitzat

Li ha passat a tothom alguna vegada. Sovint ens ve de gust escoltar una cançó, però no ho aconseguim perquè no en recordem el títol. Potser perquè és massa nova, o perquè només l'hem sentit de passada en algun lloc públic o, simplement, perquè ens ha fugit de la memòria.

Google s'ha proposat acabar amb aquesta frustració. El gegant tecnològic ha començat a provar una eina que permet que les persones busquin una cançó a la plataforma de vídeos YouTube simplement taral·lejant o gravant el tema, segons va anunciar la companyia en un comunicat.
 

En fase de proves

La companyia ha avisat que, de moment, aquesta nova funcionalitat s'està implementant per a un "petit percentatge d'usuaris" dels que veuen YouTube en dispositius Android a tot el món.

"Si formes part d'aquest experiment, pots anar a la funció de cerca de noves cançons taral·lejant o gravant la cançó que estàs buscant durant més de tres segons per identificar-la."

La iniciativa no és completament nova per a Google. El 2020 va introduir una funció que identifica el fragment taral·lejat tant al seu cercador com a l'assistent de Google.

Tot i això, segons van explicar al mitjà especialitzat TechCrunch, encara que les dues eines es basen en la mateixa tecnologia, la versió de YouTube funciona més ràpidament que la de Google, que necessita entre deu i quinze segons per descobrir una cançó.

D'aquesta manera, Google pot llançar una nova eina que li permet competir amb Apple. El 2002, aquesta companyia va presentar Shazam, una aplicació que identifica música a partir d'enregistraments originals.

 

ARXIVAT A:
Digital InternetGoogleMúsicaTecnologia
Anar al contingut