Neymar, Rossell i Bartomeu en el banc acusats a l'Audiència Provincial durant el judici (ACN/Eli Don)

Neymar, Rosell i Bartomeu, absolts: no hi va haver estafa en el fitxatge del jugador

Havien estat denunciats per DIS, l'empresa que gestionava el 40% dels drets de Neymar quan jugava al Santos

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha absolt el futbolista brasiler Neymar i els expresidents del Barça Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu dels delictes de frau pel fitxatge del jugador el 2013, procedent del Santos.

Neymar, els seus pares, Rosell i Bartomeu, aleshores vicepresident, havien estat denunciats per Grup DIS, l'empresa propietària del 40% dels drets de Neymar quan jugava al Santos, que els acusava de rebaixar el cost real del traspàs per no abonar la comissió corresponent.

L'anomenat cas Neymar 2 va quedar vist per a sentència l'1 de novembre. Al final del judici, Grup DIS va rebaixar la petició de pena per a Neymar a la meitat, de cinc anys de presó a dos i mig.

Neymar va intervenir per videoconferència per renunciar a l'últim torn de paraula (ACN/Pol Solà i Martí Rodríguez)

La Fiscalia, que inicialment demanava cinc anys de presó i 10 milions d'euros de multa per a Rosell, i dos anys i 10 milions d'euros per a Neymar, va acabar retirant els càrrecs contra el jugador i també contra els expresidents del Barça Rosell i Bartomeu, que aleshores era vicepresident del club.

El judici del cas Neymar 2, que havia començat dues setmanes abans, va estar marcat per les declaracions i el suposat tracte de favor del magistrat José Manuel del Amo cap a Neymar.

 

ARXIVAT A:
EsportsJosep Maria BartomeuNeymarSandro Rosell
Anar al contingut