Cas Neymar: la Fiscalia retira les acusacions contra el jugador, Rosell i la resta d'acusats

En la penúltima jornada del judici, ha modificat les conclusions provisionals en què demanava fins a cinc anys de presó per a l'expresident del Barça i dos per al futbolista

RedaccióActualitzat

Novetats en el cas Neymar, que s'encarrila cap a la victòria judicial de Neymar, els seus pares i l'expresident blaugrana Sandro Rosell.

La Fiscalia ha anunciat que retira totes les acusacions contra els encausats, com el mateix jugador i l'expresident blaugrana Sandro Rosell, en el judici pel fitxatge presumptament fraudulent del futbolista. Diu que durant el procés no s'ha provat cap indici de delicte, mentre que l'acusació particular manté peticions de presó. 

En les seves conclusions, el fiscal Luis García Cantón ha decidit retirar l'acusació contra l'expresident, per al qual inicialment sol·licitava 5 anys de presó i 10 milions d'euros de multa, i contra el mateix Neymar, per al qual demanava 2 anys de presó i 10 milions de multa per un delicte de corrupció en els negocis.

I també per a Neymar da Silva sènior i Nadine Gonçalves, pares del jugador i administradors de l'empresa familiar de representació N & N Consultoria Esportiva, per als quals demanava 2 anys i 1 any de presó, respectivament, per delictes de corrupció en els negocis.

També ha retirat els càrrecs contra l'exdirigent del Santos Odilio Rodrigues, per al qual sol·licitava 3 anys de presó per un delicte d'estafa.


Les declaracions de Rosell i Bartomeu

En el judici sobre les presumptes irregularitats en la contractació del brasiler, tant Rosell com Josep Maria Bartomeu han declarat que ells no van participar directament en les negociacions.

En la seva declaració, Rosell s'ha desvinculat del cas assegurant que no duia les negociacions per al fitxatge, que inicialment només havia de reportar 40 milions per al jugador.

El problema, segons Rosell, és que el fitxatge es va avançar 6 mesos, i això va fer que el club blaugrana hagués de pagar 17 milions d'euros més al club del jugador, el Santos.

Retirada l'acusació de la Fiscalia, ara només queda l'acusació de l'empresa que gestionava els drets de Neymar i que reclama una comissió més alta per la compra del jugador.

Aquest divendres també ha comparegut als jutjats Josep Maria Bartomeu, llavors vicepresident, que ha dit que el seu càrrec era representatiu i no pas executiu, i que no va participar en les negociacions.

ARXIVAT A:
JudicialNeymar
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut