Sant Joan Despí

Nebrera critica la feina dels Mossos d'Esquadra i assegura que estan lluny del nivell de la policia espanyola

La diputada del Partit Popular al Parlament Montserrat Nebrera ha carregat durament contra la tasca dels Mossos d'Esquadra, dels quals ha dit que els falta experiència i molt camí per arribar "al grau de competència i perfeccionament que té el Cos Nacional de Policia". Nebrera, durant l'entrevista a "Els matins" de TV3, ha qüestionat el model de desplegament pel territori de la policia catalana, la qual la troba immadura i poc preparada per afrontar els problemes de delinqüència.

Actualitzat
La segona de Josep Piqué, líder del PPC, ha marcat com a repte que els Mossos d'Esquadra "no tinguin por". "Ens hem de preguntar si aquesta policia de formació recent, que té poca experiència perquè molts dels seus efectius tenen pocs anys, està preparada per enfrontar-se als problemes greus que tenim avui", ha plantejat la diputada.

Nebrera s'ha queixat que el tripartit no hagi canviat el model de desplegament que van iniciar els governs de Jordi Pujol, ja que "a mesura que ha anat avançant el temps, el model es veia mancat de recursos per fer un desplegament efectiu". En aquest sentit, la diputada popular ha defensat la feina de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia, que tenen, segons ella, molta més capacitat que els Mossos de fer front als problemes actuals.

Sobre la possibilitat d'incorporar immigrants als Mossos d'Esquadra, Nebrera s'hi ha mostrat totalment en contra "perquè no són nacionals". "I si són nacionals, importa poc si són de primera o de segona perquè sembla que es diferenciïn entre ells", ha afegit. En qualsevol cas, per Nebrera, qui hauria de decidir l'excepcionalitat d'incorporar immigrants en la funció pública ha de ser l'Estat i no la Generalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut