El president de la Junta de Castella i Lleó s'ha reunit amb els presidents de la Comunitat de Madrid i de Castella - la Manxa (EFE / Raúl Sanch…
El president de la Junta de Castella i Lleó s'ha reunit amb els presidents de la Comunitat de Madrid i de Castella - la Manxa (EFE / Raúl Sanchidrián)

Confinament perimetral a Andalusia, Múrcia, Castella - la Manxa i Castella i Lleó

La presidenta de Madrid demanarà al govern espanyol poder confinar per dies perquè només afecti el pont de Tots Sants

RedaccióActualitzat

Els presidents de Castella - la Manxa i Castella i Lleó han decidit el confinament perimetral de totes dues comunitats des d'aquest divendres fins al 9 de novembre. D'aquesta manera, els ciutadans no es podran moure entre comunitats pel pont de Tots Sants.

Andalusia també ha anunciat el tancament perimetral de la comunitat a partir de divendres fins al 9 de novembre, que inclou el confinament de Granada, Jaén i Sevilla.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que s'ha reunit amb els presidents de Castella i Lleó i Castella - la Manxa, ha explicat la seva intenció de demanar al govern espanyol que es pugui fer un tancament perimetral per dies, que només afecti el pont de Tots Sants.

Si no ho permet, la presidenta madrilenya no confinarà perimetralment la comunitat, ha matisat posteriorment. Tanmateix, en un primer moment, semblava que Madrid i les dues Castelles tancarien les comunitats alhora, des de divendres fins al 9 de novembre.

 


Ayuso ha enviat una carta a Pedro Sánchez aquest dimecres al vespre on li demana que s'elimini del decret de l'estat d'alarma la referència que les limitacions no podran ser inferiors a set dies naturals.

Per la seva banda, el govern de Múrcia ha decidit confinar perimetralment tota la regió i cadascun dels 45 municipis que la componen. La incidència mitjana del coronavirus ha arribat a 639,8 casos per cada 100.000 habitants els últims 14 dies, i 363,3 els últims 7. La taxa de positivitat de les PCR ha estat al voltant del 15% els últims dies.

El president de la comunitat, Fernando López Miras, n'ha informat els alcaldes.

El president de Múrcia, Fernando López Miras
El president de Múrcia, Fernando López Miras (EFE / Marcial Guillén / Arxiu)

D'aquesta manera, Múrcia fa com el País Basc, que també ha decretat el tancament perimetral i el dels municipis. Des d'aquest dimarts, al País Basc s'impedeixen els moviments entre municipis per frenar els contagis de coronavirus.

Durant 15 dies, els ciutadans només podran sortir de les seves localitats de residència per causes determinades, com la feina, les visites mèdiques, els estudis o la cura de familiars.

Altres comunitats també s'han confinat perimetralment. La primera va ser Navarra, seguida de La Rioja, Aragó i Astúries.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut