Una terrassa de bar a la plaça d'Espanya de Saragossa, aquest dilluns (Efe/Javier Belver)
Una terrassa de bar a la plaça d'Espanya de Saragossa, aquest dilluns (Efe/Javier Belver)

L'Aragó i Astúries també ordenen el confinament perimetral

Els ciutadans es podran moure lliurement pels municipis de la comunitat, però no podran sortir-ne ni tampoc s'hi permet l'accés de ciutadans d'altres comunitats

Redacció/AgènciesActualitzat

A partir de la mitjanit d'aquest dilluns no es podrà entrar ni sortir de la comunitat d'Aragó. El govern autònom ha anunciat el confinament perimetral i només es podrà traspassar per "raons justificades", segons ha dit el president Javier Lambán.

A més es manté el confinament perimetral de les ciutats de Saragossa, Osca i Terol, respecte de la resta del territori aragonès, que va entrar en vigor la setmana passada per la quantitat de casos de Covid-19 que ja s'hi estaven registrant.

El confinament de la comunitat es preveu que s'allargui fins al 9 de novembre, dues setmanes com a mínim, segons com evolucioni la pandèmia.

El toc de queda al' Aragó és de les onze de la nit a les sis del matí.

Lambán ha explicat que la comunitat és al nivell 3 d'alerta, el més restrictiu previst pel govern autonòmic per frenar els contagis. Per això, el més aconsellable, considera, és el tancament de fronteres.

Aquest nivell d'alerta suposa que el sector de l'hostaleria tanqui a les deu de la nit, excepte el servei de menjar a domicili, i prohibir el consum a l'interior dels locals.

Les reunions de persones es limiten a sis.

Aragó va encadenar la setmana passada cinc dies amb rècord en la notificació de contagis de coronavirus, tot i que els casos de Salut Pública d'aquest diumenge baixaven a la meitat, de 1.345 a 772.

Ha estat la tercera comunitat a Espanya en confinar-se perimetralment. La primera en fer-ho va ser Navarra, dijous de la setmana passada. Després es va decretar a La Rioja.

Aquest dilluns, el president d'Astúries, Adrián Barbón, també ha anunciat el tancament perimetral de la comunitat a partir de la mitjanit de dimarts a dimecres. En principi, l'ordre no estableix cap termini perquè depèn de l'evolució de la situació epidemilògica.

A Navarra, el govern ha restringit les reunions als espais privats a la unitat convivencial, una mesura que estarà vigent almenys fins a 4 de novembre. Es contemplen excepcions per a les persones que viuen soles i dependents, menors i parelles que viuen en habitatges diferents.

Mentrestant, el País Basc estudia noves mesures i Catalunya estudia un possible confinament de la població el cap de setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut