Donetsk

Moren 33 treballadors a Donetsk per una explosió en una mina

Les autoritats subratllen que es tracta d'un accident i no d'un atac d'artilleria

RedaccióActualitzat

Un total de 33 treballadors han mort després d'una explosió de grisú en una mina de carbó a la província de Donetsk, a l'est d'Ucraïna. Al llarg del dia s'han anat recuperant els cadàvers de diversos miners, però encara en quedaven de desapareguts. Finalment, al vespre, l'agència russa Interfax, citant fonts de l'administració de Donetsk, ha confirmat la mort de tots 33 miners.

S'han rescatat quinze miners amb ferides de diversa gravetat, sis dels quals pateixen cremades de diferents graus. A més, 192 treballadors han sortit aparentment il·lesos.

La mina està controlada per milicians prorussos, segons ha informat un responsable de l'explotació minera. Les mateixes fonts han assenyalat que "els equips de rescat treballen al lloc dels fets i han extret el gas verinós abans de baixar a les galeries."

Segons un portaveu del departament d'emergència de la ciutat, l'explosió ha estat conseqüència d'un accident, i no pas d'un atac. La mina de Zasiadko és una de les explotacions de carbó més importants d'Ucraïna, i es va inaugurar el 1958, en l'època soviètica. El 2007, una explosió al mateix lloc va provocar la mort d'un centenar de persones.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut