Josep Verde i Aldea el 1994, en la campanya de les eleccions al Parlament Europeu
Josep Verde i Aldea el 1994, en la campanya de les eleccions al Parlament Europeu

Mor l'històric dirigent socialista Josep Verde i Aldea als 88 anys

Va ser un dels fundadors del PSC, va participar en la redacció de l'estatut de Sau i va ser vicepresident del Parlament Europeu

Actualitzat

Aquest dijous ha mort l'advocat i polític socialista Josep Verde i Aldea. Nascut el 1928 a Granollers, Verde es va llicenciar en Dret a Barcelona i va destacar de jove en grups catòlics progressistes. Els anys 70 es va integrar en el PSC-Reagrupament encapçalat per Josep Pallach, i el va substituir quan aquest va morir el 1977.

Poc després va participar en la fundació del PSC que va ajuntar la majoria de forces socialistes catalanes, i va ser un dels redactors de l'Estatut de Sau que va servir de base per a l'Estatut d'Autonomia aprovat el 1979.

Dedicació i vocació europea

Després de ser diputat en dues legislatures i ser vicepresident del Congrés dels Diputats, un cop Espanya va entrar a la Unió Europea, va ser escollit diputat al Parlament Europeu el 1986, i es va convertir en vicepresident d'aquest organisme entre el 1992 i e 1999. Tant la Fundació Campalans, del PSC, com l'oficina del Parlament Europeu a Barcelona, l'han recordat a Twitter:

 


 

 

 

 

Anar al contingut