Françoise Bornet posant amb la foto del petó
Françoise Bornet posant amb la foto del petó (Reuters)

Mor Françoise Bornet, la protagonista de la foto del petó de Robert Doisneau

El fotògraf va immortalitzar el petó entre els dos joves al costat de l'Ajuntament de París el 1950, una imatge que ha esdevingut un símbol de l'amor i del màrqueting.

RedaccióActualitzat

Françoise Bornet, la protagonista de la famosa fotografia del petó de Robert Doisneau al costat de l'Ajuntament de París, ha mort aquest 25 de desembre als 93 anys a Évreux, a Normandia, segons ha informat aquest dimarts el diari francès "Le Parisien".

Bornet va passar a l'eternitat per la instantània en blanc i negre amb la qual Robert Doisneau (1912-1994) la va captar besant qui llavors era la seva parella, Jacques Corteaux, estudiant d'art dramàtic com ella, en un lloc emblemàtic de la capital francesa.

Va passar la primavera del 1950, quan ella tenia 20 anys, i quan encara estaven latents els efectes de la postguerra, tal com es pot veure en la indumentària dels transeünts.

La revista "Life" havia encarregat a Doisneau un reportatge sobre els enamorats de París i, en un principi, la fotografia va passar a l'oblit.

La filla de Robert Doisneau davant de la fotografia del petó (Europa Press)

Més tard, la parella va trencar la seva relació. Bornet va seguir en el teatre i va interpretar obres dirigides per François Périer i Pierre Brasseur, i es va acabar casant amb qui va ser el seu gran amor, Alain Bornet.

Als anys vuitanta, amb l'auge del sector del màrqueting, la passió de la parella va aparèixer en postals, pòsters i tasses, i el moment va quedar gravat com a símbol del París romàntic.

L'explotació comercial també va dur Bornet a reclamar el 1993 un percentatge per la reproducció de la seva imatge. La Justícia, no obstant això, li va negar la comissió que demanava amb l'argument que la seva cara no es reconeixia amb claredat perquè estava tapada per la de Corteaux.

ARXIVAT A:
FrançaFotografia
Anar al contingut