L'Ajuntament de Barcelona li va entregar la Medalla d'Honor de la ciutat (Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar)

Mor Francesc Porret, referent en la lluita veïnal de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona

Ha estat un exemple de lluita veïnal i el 1971 va fundar l'Associació de Veïns de Sant Andreu

Ha mort Francesc Porret, fundador i primer president de l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, de Barcelona. Nascut el 1929, Porret va estar molt implicat en la vida social i cultural del barri barceloní.

Segons ha informat l'associació, Porret estava ingressat a l'hospital des de diumenge passat per un infart i ha mort la nit de dijous a divendres.

La revista El Sant Andreu de Cap a Peus ha publicat a xarxes la mort del dirigent veïnal:

 


Francesc Porret va entrar al grup de joves del Casal Catòlic amb 12 anys i el 1971, encara en temps de Franco, va fundar l'Associació de Veïns per reivindicar millores socials per al barri. Van reivindicar equipaments, amb accions com l'ocupació dels terrenys de la fàbrica Pegaso per reclamar un parc, i van aconseguir moltes millores per al barri. Porret va ser el primer president de l'associació. 

També va fundar el Grup de Pintors de Sant Andreu per la seva afició a la pintura i el 2005 l'Ajuntament de Barcelona li va entregar la Medalla d'Honor de la ciutat.

ARXIVAT A:
ObituariMemòria històrica
Anar al contingut