Francis Ford Coppola i Eleanor Coppola, a la catifa vermella dels Oscars l'any 2022

Mor Eleanor Coppola, documentalista i matriarca d'una nissaga de cineastes

Dona de Francis Ford Coppola i mare de Sofia Coppola, ha mort a Califòrnia als 87 anys

RedaccióActualitzat

La documentalista i artista nord-americana Eleanor Coppola, esposa del cineasta Francis Ford Coppola i matriarca d'un clan en què també hi ha figures destacades del setè art com Sofia Coppola, ha mort aquest divendres als 87 anys, ha informat la família, sense explicar-ne les causes.

Segons la informació facilitada als mitjans locals, va morir a casa seva a Rutherford, Califòrnia.


Una vida lligada a la família i al cinema

Eleanor va conèixer el seu marit mentre treballava com a ajudant a la direcció d'art del debut cinematogràfic de Coppola, "Dementia 13", que es va estrenar el 1963. Aquell mateix any es van casar després de descobrir que ella es va quedar embarassada.

La parella va tenir tres fills: Gian-Carlo (1963), Roman (1965) i Sofia (1971), tots implicats en la indústria del cinema. Gian-Carlo, que va ser actor i productor, va morir el 1986.

Eleanor és coneguda pel seu documental "Corazones en tinieblas", que retratava les dificultats durant el rodatge d"Apocalypse Now" (1979). El documental va sortir a la llum 12 anys després de l'estrena de la pel·lícula i va guanyar dos premis Emmy. 

A més, també va documentar el "making of" d'altres films de la seva família, com "Maria Antonieta" (2007) i "Las vírgenes suicidas", totes dues dirigides Sofia Coppola.  

La carrera d'Eleanor Coppola va incloure també dues pel·lícules pròpies: va debutar en la ficció amb "París puede esperar" (2016), amb Diane Lane de protagonista. El 2020 va estrenar "Love is Love is Love".

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut