Antonio Franco va participar, amb el seu testimoni, a La Marató del 2018 sobre el càncer (CCMA)

Mor el periodista Antonio Franco Estadella, fundador d'El Periódico

Tenia 74 anys i ha mort d'un càncer que arrossegava des de fa deu anys

Actualitzat

El periodista Antonio Franco Estadella ha mort aquest dissabte a Barcelona als 74 anys, després de deu anys convivint amb el càncer, segons ha informat El Periódico, un mitjà que ell va dirigir als primers anys i més endavant, en una segona etapa.

Antonio Asensio li va encarregar la direcció d'El Periódico de Catalunya, el 1978, als primers anys de la democràcia. Va continuar al capdavant del diari fins al 1982 i el va tornar a dirigir entre els anys 1988 i 2006. Durant aquesta etapa va impulsar també l'edició en català, l'octubre del 1996.

També va treballar a Diario de Barcelona i en l'edició per a Catalunya del diari El País.

El periodista en una imatge d'aquest any al programa "Les set vides de Perich" de TV3 (CCMA)

Després de llicenciar-se en periodisme el 1968 a l'Escola de Periodisme de l'Església, l'any 1969 va dirigir el setmanari El Maresme, que va ser tancat pel règim franquista. En més de mig segle de carrera periodística, també va treballar a Destino, amb Néstor Luján, i va col·laborar a les revistes satíriques Barrabás i El Papus. 

Franco també va participar en nombrosos programes i tertúlies de Catalunya Ràdio i TV3.

Es va apartar de la primera línia del periodisme arran d'un infart i ara era assessor de la presidència del Grup Zeta.

La seva trajectòria professional ha estat reconeguda, entre d'altres, amb la Creu de Sant Jordi el 2006 i amb un Premi Antonio Asensio de Periodisme, atorgat per Grupo Zeta, el 2007. També ha rebut els premis Luca de Tena, Ortega y Gasset i Ciutat de Barcelona.

ARXIVAT A:
Obituari
Anar al contingut