Mor el director i gestor teatral Joan Anton Codina
El 2018 va rebre el Premi Nacional de Cultura

Mor el director i gestor teatral Joan Anton Codina

Josep Anton Codina, director d'escena, gestor teatral i pedagog, va ser una figura clau en la renovació del teatre català dels anys 60

RedaccióActualitzat

Ha mort Josep Anton Codina, director d'escena, gestor teatral i pedagog de les arts escèniques, considerat una figura clau en la renovació del teatre català dels anys 60.

Codina ha mort als 88 anys, segons ha informat aquest dissabte l'Ajuntament de Tarragona, que ha lamentat la seva mort.


Va néixer a Barcelona el 24 de novembre de 1932 i feia més de cinc dècades que vivia a Tarragona, on molts actors locals van rebre la seva influència.

El 2018 va rebre el Premi Nacional de Cultura per tota una vida dedicada al món del teatre i per ser un mestre per a moltes generacions. Quan va rebre el guardó, l'actriu Carme Sansa va glossar la seva figura i va asseverar que "l'ABC del teatre" l'havia après amb Codina, a qui va qualificar com un home apassionat del teatre i un savi.

Entre els anys 60 i 80, Codina va ser un dels directors més prolífics i una figura clau del teatre independent.

Com a gestor va dirigir dues edicions del Grec, entre altres festivals, sobretot de Tarragona, on també va fundar l'escola de teatre Josep Yxart

A més d'encarregar-se de les programacions escèniques municipals, va dirigir espectacles com "La comèdia de Santa Bàrbara", de Vicent García, o l'òpera "Dido i Enees", de Purcell.

Va impartir cursos a l'escola Pax i en els anys seixanta va ser molt actiu amb muntatges a Barcelona i Madrid o a les italianes Roma i Gènova, d'autors que anaven de William Shakespeare a Miguel d'Unamuno o Salvador Espriu. També va ser el primer a portar a Catalunya la companyia Living Theatre o Vittorio Gassman.

ARXIVAT A:
TeatreObituari
Anar al contingut