Montoro anuncia ara que les pensions mínimes pujaran un 3%, més del que ha dit Rivera

RedaccióActualitzat

Les pensions mínimes i les no contributives pujarien un 3 per cent si s'aprovessin els pressupostos del govern espanyol per a aquest 2018.

Actualment, hi ha 2.400.000 beneficiaris de pensions mínimes, i 450.000 beneficiaris de les pensions no contributives.

Aquest dilluns, Rivera havia anunciat que, dins d'aquest suport de Ciutadans, havien arrencat a Montoro una pujada del 2 per cent de les pensions mínimes. Montoro, avui, ha afegit un 1% a què va anunciar Rivera.

 

L'augment, en xifres

La mitjana de les pensions mínimes és, actualment, d'uns 650 euros. Amb l'augment del 2 per cent anunciat per Rivera, els pensionistes que cobraven mensualment aquesta xifra passarien a cobrar 13 euros més al mes. En canvi, amb l'augment del 3 per cent anunciat per Montoro, l'augment mensual seria de 19 euros.

La proposta d'augment l'ha fet avui el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en què ha presentat el projecte de pressupostos pactat amb Ciutadans.

Ciutadans ja ha reaccionat, favorablement, al projecte de pressupostos anunciat avui per Montoro. El portaveu parlamentari, José Manuel Villegas, ha dit que era una "bona notícia" que estiguin més a prop d'aprovar-se, per bé que ha lamentat que "sigui tard" per fer-ho.

 

Villegas, però, no ha fet referència al ball de xifres entre l'augment anunciat per Rivera i el que ha fet públic Montoro.

Preguntat sobre aquesta qüestió, el ministre d'Hisenda hi ha tret ferro, assegurant que Ciutadans havia parlat d'un augment mitjà de les pensions.

Es dona la circumstància, però, que malgrat el suport de Ciutadans, els pressupostos, ara per ara, no poden aprovar-se. El govern espanyol fa temps que busca, sense èxit, el suport d'altres formacions polítiques.

 

El ministre d'Hisenda també ha informat que les pensions fins a 9.800 euros l'any (700 euros al mes) pujaran un 1,5 per cent, i que les que estan entre aquesta xifra i 12.040 euros (de 700 a 860 euros al mes) pujaran un 1 per cent.

Aquests dos trams de pensions tenen 2.380.000 beneficiaris.

A més, amb els canvis previstos en la declaració de la renda quedaran exemptes de pagar l'IRPF les rendes d'entre 12.000 i 14.000 euros. Aquesta mesura es calcula que beneficiarà 3,5 milions de contribuents, entre els quals hi ha un milió de pensionistes.

ARXIVAT A:
PensionsEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut