Madrid

Montilla i Zapatero es reuniran dijous que ve a Barcelona amb la polèmica per l'adjudicació de la nova terminal del Prat com a teló de fons

Gest de Zapatero en favor del futur de l'aeroport del Prat. El president espanyol es reunirà amb José Montilla la setmana que ve a les mateixes instal·lacions per parar les demandes de sectors polítics i empresarials catalans perquè la nova terminal del Prat potenciï els vols intercontinentals. Per això, es reclama que el grup de companyies aèries Star Alliance -encapçalades per Spanair- sigui el principal beneficiari de les noves instal·lacions, en detriment del grup que inclou Iberia. La decisió depèn del govern central, tot i que el president català, José Montilla, assegura que la Generalitat participarà en aquest procés decisiu. Montilla ha advertit, però, que el govern no pot afavorir una empresa o una altra.

Actualitzat

José Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero es reuniran dijous que ve a Barcelona per abordar el futur del Prat. L'objectiu de la trobada és escenificar que les dues administracions estan d'acord a convertir l'aeroport de Barcelona en un centre de distribució de vols internacionals.

La reunió es fa amb la polèmica per l'adjudicació de la terminal sud com a teló de fons. El president català ha recordat des de Brussel·les, on està de viatge, que la nova terminal de l'aeroport de Barcelona encara està en obres, tot i la possibilitat que es pugi adjudicar al grup on hi ha Iberia o la del grup on hi ha Spanair. Montilla considera que encara no és el moment de pronunciar-se sobre quines companyies hi operaran, ja que les obres no s'acabaran fins al segon semestre de l'any que ve. En qualsevol cas, el president català ha demanat que sigui quina sigui la decisió que es prengui es faci defensant els interessos de Catalunya.

Els problemes del servei de Rodalies Renfe també centraran la reunió entre els president espanyol i el català de la setmana que ve. Pel que fa a l'últim incident que ha provocat aquest dimecres retards durant set hores a la línia del Garraf, Montilla n'ha culpat els treballs de l'AVE, però també "la històrica falta d'inversió" en aquest servei. En qualsevol cas, ha recordat el compromís de l'Estat, Renfe i Adif de destinar 100 milions d'euros a la millora de Rodalies.

Els governs català i espanyol treballen amb la previsió que el 2009 estarà en funcionament la línia ferroviària que uneix Madrid, Barcelona, Figueres i Perpinyà.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut