Moderna demana l'aprovació de la vacuna a Europa i EUA per començar a administrar-la
Seu dels laboratoris Moderna Therapeutics, a Cambridge, Massachusetts /Reuters/Brian Snyder)

Moderna demana l'aprovació de la vacuna anti-Covid a Europa i EUA per administrar-la

Les noves xifres permeten calcular una eficàcia del 94,1% i en tots els grups d'edat, grup ètnic i gènere i tots els casos greus s'han produït en persones que van rebre placebo

Xavier DuranActualitzat

La farmacèutica nord-americana Moderna ha anunciat aquest dilluns nous resultats de l'assaig en fase 3 de la seva vacuna contra la Covid. També ha dit que demanarà autorització per al seu ús als Estats Units i una aprovació condicional a l'Agència Europea del Medicament.

Les primeres dades proporcionades per Moderna fa uns dies es basaven en 95 casos de Covid. Les que ha anunciat ara es basen en 196 casos, dels quals 185 han estat detectats en el grup que va rebre placebo i només 11 en el grup que va rebre la vacuna. Això permet calcular una eficàcia del 94.1%.

A més, entre aquests casos n'hi ha hagut 30 de greus, tots en el grup que va rebre placebo.

Segons Moderna, l'eficàcia va ser consistent en tots els grups d'edat, grup ètnic i gènere.

Entre els 196 casos de Covid n'hi va haver 33 en persones majors de 65 anys i 42 en participants de diverses comunitats -29 hispans o llatins, sis negres o afroamericans, quatre americans asiàtics i tres multiracials.

Aquest mateix dilluns, Moderna demanarà a la Food and Drug Administration dels Estats Units l'aprovació de la vacuna. També sol·licitarà a l'Agència Europea una autorització condicional de mercat, reservada a medicaments en què els beneficis del seu ús immediat superen els riscos que pugui presentar, abans que s'hagin analitzat totes les dades necessàries.

El passat dia 20, Pfizer va anunciar que demanaria autorització per començar a distribuir la seva vacuna al desembre als Estats Units.
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19VacunesRecerca científica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut