Islamabad

Míssils nord-americans causen almenys deu morts al nord del Pakistan

Nou atac dels Estats Units al nord del Pakistan. L'exèrcit nord-americà ha llançat almenys tres míssils a la regió tribal de Waziristan. Segons el govern pakistanès, l'atac hauria provocat almenys deu morts, la majoria d'ells estrangers. Els míssils han impactat en un poblat remot a la frontera entre el nord i el sud de Waziristan, en una àrea coneguda pel seu suport a Al-Qaeda i els talibans. L'exèrcit nord-americà ha atacat nombroses vegades aquesta zona del Pakistan, que fa frontera amb l'Afganistan i que sovint ha provocat la mort de civils innocents.

Actualitzat
Els míssils, disparats suposadament per un avió no tripulat nord-americà, han destruït una casa d'una àrea tribal al nord-oest del país. El govern pakistanès assegura que han provocat la mort de deu persones, totes combatents d'Al-Qaeda i la majoria estrangeres.

L'operació suposa també un nou desafiament a les protestes del govern d'Islamabad, que rebutja les incursions de les tropes de la coalició establertes a la veïna Afganistan. La missió internacional justifica les ofensives a la zona pròxima a la frontera per eliminar bases dels terroristes que creuen la línia divisòria.

Ofensiva a la regió de Bin Laden

En aquesta zona és on se suposa que s'amaga Bin Laden. El director de la CIA, Michael Hayden, ha explicat que el líder extremista dedica tots els seus esforços a sobreviure i no està present en el dia a dia de la seva organització. També ha deixat entreveure que Al-Qaeda s'ha reagrupat en aquesta zona fronterera. Hayden ha reiterat que la captura de Bin Laden continua sent una de les màximes prioritats de la CIA.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut