Barcelona

Millo acusa Rigau d'"incendiària" i diu: "Mai un alumne que suspengui el català podrà tenir la Secundària"

Millo ha titllat Rigau d'"incendiària" per dir "mentides" sobre l'esborrany de la llei educativa. Segons Millo, el projecte deixa en mans de la Generalitat incorporar el català com a obligatori.

RedaccióActualitzat
El portaveu del PPC, Enric Millo, ha titllat la consellera en funcions d'Ensenyament, Irene Rigau, d'"incendiària" per dir "mentides", "inventar-se un problema" i "encendre un foc espectacular" sobre l'esborrany de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce).

En qualsevol cas, ara per ara, el document és només un esborrany del que serà la futura llei de millora de la qualitat educativa, ha dit el portaveu popular, i encara ha de passar primer per la reunió del Consell Interterritorial d'Educació, el Consell Escolar, el Consell de Ministres i finalment al Congrés. A més, Millo assegura que, en tot cas, els populars catalans "ja hi faran les esmenes -a les Corts Generals- si és que és necessari fer-les".

El portaveu popular també ha lamentat que Rigau, en una actitud de "confrontació" amb la resta d'Espanya, se centri només en la qüestió de la llengua catalana quan es tracta d'un projecte de reforma global per millorar l'educació i combatre el fracàs escolar. En qualsevol cas, assegura "no és veritat que l'esborrany relegui el català a quarta llengua".

Segons Millo, l'esborrany estableix uns mínims comuns per al conjunt d'Espanya, entre els quals no hi ha la llengua catalana, i deixa en mans de la Generalitat incorporar aquesta matèria com a obligatòria i, per tant, "mai un alumne que suspengui el català podrà tenir la Secundària", ha afegit.

En la mateixa línia, el portaveu del PPC creu que l'esborrany de Wert no elimina el català com a llengua vehicular, sinó que indica que també ha de ser-ho el castellà amb una proporcionalitat "raonable". Tot i això, Millo diu que el percentatge el seguiria marcant el govern català.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut