Han començat les obres per a una mobilitat més sostenible (ACN/Laura Fíguls)

Més espai per a vianants i ciclistes a la Barcelona del desconfinament

Han començat les actuacions al carrer Consell de Cent, on les motos no podran aparcar a les voreres i només hi haurà un carril per a vehicles

RedaccióActualitzat

Coincidint amb l'inici del desconfinament, l'Ajuntament de Barcelona aprofita per fer senyalitzacions i actuacions per fomentar la mobilitat sostenible. Això vol dir menys espai per als cotxes, que guanyaran els vianants i els cicilistes, amb la voluntat que ja sigui per sempre.

El pla d'acció que va presentar el mes passat, inclou 30.000 metres quadrats més pels vianants, 17 intervencions de millora en carrils bus i 21 nous quilòmetres més de corredors bici en 10 vies de la ciutat.

 

Al carrer Consell de Cent, entre Urgell i el Passeig de Gràcia, els vehicles només podran circular per un únic carril, en lloc dels tres que hi havia fins ara i ho hauran de fer a 30 quilòmetres per hora. S'està pintat en groc l'espai per on podran caminar els vianants. D'aquesta manera, es "pacifiquen" carrers i s'amplien algunes voreres. Les motos no podran aparcar a les voreres de Consell de Cent.

Entre les primeres actuacions, també hi ha la millora dels carrils bus a Pla de Palau i Passeig de Gràcia i la creació de corredors bici a València i Pau Claris.

La tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha enviat un missatge "molt clar". "Els veïns de Barcelona necessiten un espai públic adaptat", ha dit, argumentant que és "indispensable" gestionar l'espai públic d'una altra manera després del confinament.

 

 

 

Segons les dades municipals, l'ús del carril bici va augmentar un 325% durant el cap de setmana, entre les 7 i les 10 del matí i més del 160% durant la franja del vespre.

Fins que acabi l'estat d'alarma, les àrees blaves i verdes seran gratuïtes i després s'aplicaran les tarifes ambientades a l'etiqueta ambiental del vehicle.

ARXIVAT A:
MobilitatAjuntament de Barcelona
Anar al contingut