Rivera, Sánchez i Iglesias després d'un debat televisiu, el 30 de novembre (Reuters)
Imatge de fa deu mesos en un debat televisiu (Reuters)
Madrid

Més de 2.000 professionals reclamen un govern del PSOE, Units Podem i Ciutadans

Aquest manifest, que demana "un govern de progrés", el subscriuen personalitats del món de la cultura com Baltasar Garzón, Fernando Trueba, Rosa Montero, Imanol Uribe o Ian Gibson

RedaccióActualitzat

Coincidint amb el conflicte intern del PSOE, més de 2.000 professionals del món de la cultura han subscrit un manifest, publicat a "El País", en què es reclama "un govern de progrés" que sigui conseqüència d'un "acord entre el PSOE, Units Podem i Ciutadans". És un manifest semblant als que es van publicar el juliol i l'agost, amb la incorporació d'altres personalitats com l'historiador Ian Gibson, l'escriptora Rosa Montero o el cineasta Imanol Uribe.

L'escrit demana, des de "diversos àmbits professionals de diferent adscripció ideològica", que les formacions encapçalades per Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera "facin els esforços necessaris per aconseguir un nou govern que acabi amb les retallades, comenci un procés de regeneració democràtica i respongui a les necessitats socials més urgents".

Entre els 2.146 firmants del manifest hi ha músics com Joaquín Sabina i Miguel Rios, escriptors com Juan José Millás, Vicente Molina Foix i Vicente Verdú, l'exjutge Baltasar Garzón, l'exfiscal Anticorrupción Carlos Jiménez Villarejo, actrius com Aitana Sánchez Gijón i Mercè Sampietro, el cineasta Fernando Trueba o l'humorista gràfic Antonio Fraguas, "Forges". A més hi ha representants de diferents forces polítiques que fan costat a aquesta petició, com el diputat de Compromís Joan Baldoví, el diputat i exlíder d'Esquerra Unida Gaspar Llamazares o el diputat socialista Odón Elorza.

Anar al contingut