L'atac s'ha produït en una acadèmia militar on s'acabava de fer la cerimònia de graduació (Reuters)
L'atac s'ha produït en una acadèmia militar on s'acabava de fer la cerimònia de graduació (Reuters)

Més de 100 morts a Síria en un atac amb drons contra una acadèmia militar

En el moment de l'atac, a l'acadèmia s'hi feia una cerimònia de graduació militar

Actualitzat

Almenys 100 morts i més de 120 ferits a Síria en un atac amb drons contra una acadèmia militar de la província d'Homs, al nord del país. En el moment de l'atac, a l'acadèmia s'hi feia la cerimònia de graduació militar.

L'acció, executada amb drons equipats amb explosius, s'ha produït quan la cerimònia ja s'havia acabat. En aquell moment els oficials s'estaven fent fotos i saludant entre ells.

Fonts oficials citades per l'agència Efe han explicat que a la cerimònia hi ha assistit el ministre de Defensa sirià, Ali Mahmud Abbas, però quan s'ha produït l'atac feia deu minuts que havia marxat.

Entre les víctimes mortals hi ha sis dones i sis infants, segons ha explicat el ministre de Salut sirià, Hassan al-Ghabash, a la televisió oficial siriana.

Alguns dels militars que participaven en la desfilada, després de l'atac amb drons
Alguns dels militars que participaven en la desfilada després de l'atac amb drons (Reuters)

Un acte "sense precedents"

El govern sirià ha considerat que els que han dut a terme l'atemptat són "terroristes", i ho ha qualificat d'acte "sense precedents". Tanmateix, fins ara cap grup n'ha assumit l'autoria.

L'atac s'ha produït lluny del radi dels llocs on acostumen a actuar les faccions insurgents que lluiten contra el règim del president sirià, Baixar al-Assad.

Homs està sota control del govern sirià des de l'any 2014, quan els rebels es van retirar de la ciutat arran d'un acord de treva fet amb la mediació de l'ONU. Després de les protestes populars del 2011, Homs es va convertir en un feu de les tropes opositores a Al-Assad.

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient Síria
Anar al contingut