Atenes

Més de 1.600 refugiats arriben a Grècia en les últimes 24 hores, tot i l'amenaça de ser deportats

L'acord entre la Unió Europea i Turquia, que inclou la deportació dels nouvinguts, no impedeix que ja s'acumulin 50.000 refugiats a tot el territori grec

RedaccióActualitzat

No paren d'arribar refugiats a les illes gregues. Més de 1.600 immigrants ho han fet en les últims 24 hores, malgrat l'acord recent entre la Unió Europea i Turquia, que inclou la deportació dels nouvinguts. Amb les noves arribades, la majoria a través de l'illa de Quios -830 persones- i Lesbos -700-, Grècia supera ja els 50.000 refugiats, 13.000 dels quals continuen al camp d'Idomeni, a la frontera amb Macedònia.

El govern grec ha començat a desallotjar les illes aquest cap de setmana, amb l'objectiu de buidar els centres de registre que han d'acollir només els immigrants que s'hagin de deportar a Turquia. Un dels punts crítics és el port del Pireu, on es concentren més de 5.000 refugiats a les instal·lacions habilitades de manera improvisada.

Aquest cap de setmana, dues nenes, d'un i dos anys, han aparegut surant al mar Egeu després de caure d'una embarcació pneumàtica amb què feien la travessa amb una quarantena de refugiats a bord. Són les primeres víctimes després de l'acord migratori entre la Unió Europea i Turquia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut