Nova York

Merkel és, per tercer any consecutiu, la dona més influent del món, segons "Forbes"

La cancellera alemanya, Angela Merkel, és la dona més influent del món, segons la llista de les 100 dones més poderoses del planeta publicada per la revista "Forbes". La segona és Sheila Bair, la presidenta de la Comissió Federal d'Assegurances de Dipòsits dels Estats Units, entitat encarregada de rescatar bancs que estan en crisi. Executives de multinacionals i la secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, ocupen les primeres deu posicions.

Actualitzat
Angela Merkel té l'honor d'ostentar aquest reconeixement des de fa tres anys, quan va fer història en convertir-se en la primera dona que dirigia el govern d'Alemanya. 

De les 100 dones més poderoses del món, 22 tenen responsabilitat polítiques. Una cinquantena de les posicions estan ocupades per dones que pertanyen al món empresarial. De fet, entre les deu primeres, set són conselleres delegades de grans companyies com Kraft Foods, Xerox o PepsiCo.

L'espanyola més poderosa és la presidenta de Banesto, Ana Patricia Botín, que ocupa la 51 posició. Altres noms destacats d'aquest rànquing són, per exemple, el de la presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández, que se situa en el tretzé lloc; la senadora per Nova York, Hillary Clinton, en 28 posició, o la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, que ocupa el lloc 35. La ministra d'Economia francesa, Christine Lagarde, és al número 14. En el 21, la presidenta del Partit del Congrés de l'Índia, Sonia Gandhi, i en el 36, la presentadora de televisió Oprah Winfrey.

Per elaborar aquesta llista, la revista "Forbes" té en compte factors econòmics, la presència als mitjans de comunicació i els èxits professionals.
Anar al contingut