McDonald's porta a Barcelona 18.000 persones en la primera convenció fora de Nord-amèrica

La trobada durarà fins dijous i reafirma la capital catalana com a centre d'atracció del turisme de negocis

McDonald's, la multinacional del menjar ràpid, ha escollit Barcelona per fer la seva convenció mundial. És la primera vegada que la fan fora de Nord-amèrica. Fins a 18.000 persones entre treballadors, franquiciats i proveïdors de la companyia participen en aquesta trobada que durarà fins dijous i que reafirma la capital catalana com a centre d'atracció del turisme de negocis. 

La trobada de McDonald's s'ha fet amb molt secretisme. Bona part de les activitats es faran dins del recinte de la Fira. A banda, hi ha previstos actes en altres espais --com restaurants de luxe-- i trobades amb importants xefs per parlar sobre gastronomia. Està previst que la convenció acabi amb una festa al Palau Sant Jordi.

El pallasso Roland McDonald arribant a la Fira de Montjuïc (3Cat)

El boom del turisme de congressos 

Aquest matí, els assistents d'arreu del món arribaven a les portes del pavelló 8 de Fira de Barcelona, molts amb símbols que identificaven el seu país d'origen. La majoria afirmava que aprofitaria l'estada per fer turisme per Barcelona. Molts d'aquests congressistes s'allotgen en hotels de luxe, en uns mesos d'ocupació i preus en màxims. Per a molts establiments, l'anomenat sector MICE --"meetings, incentives, conferences and exhibitions"-- és tan important com el turisme convencional, segons explica Òscar Bermejo, director d'operacions d'Hoteles Santos:

"Quan no hi ha salons, a Fira tenim congressos i convencions d'empreses nacionals i internacionals. Aquest negoci, el MICE, està funcionant a un ritme que podríem dir que és històric".


També el director de l'Hotel W Barcelona, Peter Schickling, reconeix que han fet el ple: "Estem plens amb aquest congrés de McDonald's, i a partir d'abril ja comença la nostra temporada alta". 

Un dels assistents, amb vambes amb el logotip de l'empresa
Un dels assistents, amb vambes amb el logotip de l'empresa (EFE)

Barcelona se situa en el top 5 en el rànquing de ciutats amb més congressos i reunions de negoci. Les multinacionals valoren la bona connectivitat aèria, l'àmplia l'oferta hotelera i l'atractiu de la destinació. Aquest 2024 hi ha en agenda més de 2.000 reunions i congressos a Barcelona, segons confirma el director de Barcelona Convention Bureau, Christoph Tessmar:

"Barcelona té infraestructures ideals per organitzar-hi congressos. La fira i els grans centres de convencions són líders". 


Queixes dels franquiciats de McDonald's

Aprofitant el desembarcament de McDonald's a Barcelona, una vintena de franquiciats de l'empresa ha anunciat que la volen demandar, segons ha avançat Catalunya Ràdio. L'acusen de cobrar-los uns costos injustificats. L'empresa té més d'un centenar de restaurants a Catalunya i la majoria són franquícies que gestionen empresaris locals a canvi de pagar a la multinacional una llicència.

És el primer cop en tota la història de la companyia que la convenció mundial es fa fora de Nord-amèrica (3Cat)

Aquesta vintena de franquiciats denuncien que han d'assumir unes despeses que no els corresponen amb l'empresa on han de comprar tots els productes per als seus establiments, que és Havi Logistics.

Ho ha explicat al programa "Solidaris" l'advocat que els representa, José Luis González-Montes, del despatx Cremades-Calvo y Sotelo. Tampoc estan d'acord en la despesa en publicitat que McDonalds obliga a fer als franquiciats. 

 

ARXIVAT A:
TurismeEmpresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut