L'alcalde de Mataró, David Bote, compareix amb els portaveus de tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament per mostrar una…
L'alcalde de Mataró, David Bote, compareix amb els portaveus de tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament per mostrar una imatge d'unitat contra els prostíbuls. Imatge del 2 de juny de 2017. (horitzontal)

Mataró augmenta el setge contra els prostíbuls amb una campanya d'inspecció de locals

Actualitzat

ACN Mataró.-Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Mataró han fet front comú aquest divendres en relació a l'afer dels macroprostíbuls. Com ja va apuntar dijous, l'alcalde, David Bote, ha comparegut acompanyat de tots els portaveus per anunciar que s'impulsarà una modificació del planejament urbanístic de la ciutat que permeti recuperar la capacitat de veto que tenia l'articulat de l'ordenança municipal que ha tombat el Tribunal Suprem. El setge, però, s'entén també als negocis preexistents. La regidora d'Urbanisme, Núria Calpe, explica que actualment hi ha nou llicències de prostíbuls a Mataró i s'ha ordenat a la Policia Local que inspeccioni els locals per requerir als propietaris que s'adaptin a la nova normativa o bé tanquin.

L'Ajuntament de Mataró ha començat així a treballar per mantenir l'oposició a l'arribada de prostíbuls a la ciutat, a més d'augmentar la pressió sobre els negocis ja existents actualment a la ciutat. Segons el nombre de llicències oficials, en són nou, tot i que la dada és de fa més de cinc anys i ara es vol comprovar quants hi ha en funcionament i si s'ajusten a la normativa.Segons ha detallat la regidora d'Urbanisme, Núria Calpe, aquests establiments s'han d'adaptar cada cinc anys a la normativa vigent en cada moment que, ara per ara, és l'ordenança municipal aprovada el 2012, a excepció dels dos articles recorreguts i anul·lats pel tribunal Suprem. "Abans l'escut era més sòlid, però no ens hem quedat nuus", ha recordat l'alcalde.A banda dels establiments amb una llicència específica per a l'exercici de la prostitució, però, des de l'àrea de llicències del consistori són conscients que molt provablement hi hagi altres negocis d'aquesta naturalesa que actuïn a l'ombra. El 2016 ja es va tancar un local que no s'adequava a la normativa.En paral·lel, els tècnics treballen en el trasllat de les restriccions urbanístiques de l'ordenança municipal, anul·lada en part pel Suprem, a una nova planificació. "Volíem limitar les superfícies a través de l'ordenança, però arrel de la sentència estudiarem fer-ho a través d'una nova normativa urbanística de planejament per poder aplicar les limitacions igualment", ha dit Calpe.En aquest sentit, l'alcalde, David Bote, assegura que cal "refer el camí i superar els obstacles que plateja la sentència". Bote s'ha acompanyat en la seva compareixença dels portaveus de tots els grups municipals amb presentació al consistori per traslladar a la ciutadania el rebuig "unànime" i "contundent" de l'Ajuntament.Pel que fa a la redacció de la nova normativa urbanística, i de la impossibilitat de que els canvis tinguin vigència amb caràcter retroactiu, la regidora d'Urbanisme ha explicat que, igualment, no hi ha actualment cap llicència en tràmit a l'Ajuntament perquè la que va presentar el 2010 el promotor dels macroprostíbuls "està caducada".Això significa que si l'empresari volgués reprendre el seu projecte l'hauria de tramitar de nou, adaptant-lo, de moment, a l'ordenança municipal i sense tenir en compte, això sí, les limitacions de superfície anul·lades pel Tribunal Suprem. Per evitar que això passi, l'Ajuntament es planteja aprovar una suspensió de llicències fins que estigui llest el nou planejament.

Anar al contingut