El president de la Generalitat, Artur Mas, des de Figueres
El president de la Generalitat, Artur Mas, des de Figueres
Figueres

Mas, sobre l'origen dels focs: "Tot apunta que hi ha hagut imprudències manifestes"

Amb aquestes paraules s'ha referit el president de la Generalitat, Artur Mas, a la causa dels focs que aquest diumenge s'han declarat a l'Alt Empordà i que han arrasat milers d'hectàrees.

RedaccióActualitzat
"Imprudències manifestes". Amb aquestes paraules s'ha referit el president de la Generalitat, Artur Mas, a la causa dels focs que aquest diumenge s'han declarat a l'Alt Empordà i que han arrassat milers d'hectàrees al seu pas.

En una roda de premsa improvitzada des de Figueres, on s'ha desplaçat aquest diumenge a la nit per informar-se de primera mà de l'evolució dels incendis, el president de la Generalitat ha explicat que, tot i no poder dir exactament la causa dels focs de la Jonquera i Portbou, "tot apunta que hi ha hagut imprudències manifestes. Alguns d'aquest focs s'ha originat en els marges de les carreteres. Això vol dir gent absolutament imprudent que el que fa fins i tot és tirar burilles per les finestres. Qualsevol d'aquestes coses en aquestes condicions és dramàtica. Les conseqüències són tremendes. Hi pot haver persones que perden la vida, persones que perden la vida i una gran quantitat de recursos cremats i també de diners gastats", ha lamentat Mas.

Mas ha aprofitat per fet una crida a la població, tant catalans com estranger que visiten el país, perquè evitin qualsevol acció imprudència, perquè, a causa de la sequera d'aquest hivern i primavera, poden tenir unes "conseqüències tremendes i causar estralls".

Les flames, més ràpides que una persona

Pel que fa a les tasques d'extinció, el president de la Generalitat ha explicat que les condicions durant el dia han dificultat molt la feina dels bombers. En aquest sentit, Mas ha explicat que les flames anaven més ràpides "del que camina una persona" i ha lamentat que els mitjans aeris gairebé no han pogut actuar per la tramuntana. Mas ha afegit que durant la nit es treballarà per assegurar els flancs de l'incendi.

Pel que fa al foc de Portbou, que està en fase de control, Mas ha explicat que esperen que dilluns es pugui rematar la feina dels bombers.



Anar al contingut