El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, arribant a la Cambra dels Comuns.
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, arribant a la Cambra dels Comuns.
Londres

Mas-Colell: "El 9-N celebrarem la democràcia, però en absència"

En una conferència al Parlament britànic, el conseller d'Economia ha assegurat que el conflicte català és més polític que econòmic i que necessita una sortida política

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha pronunciat una conferència al Parlament britànic sobre la situació econòmica i política a Catalunya. Mas-Colell visita Londres en el marc de la taula rodona "El referèndum català: una amenaça o una oportunitat per a Europa", organitzada pel "think tank" al mateix Parlament.

Mas-Colell ha assegurat que el conflicte català és polític i necessita una sortida política i ha repassat els motius històrics de la reivindicació sobiranista. Pel conseller d'Economia, la situació actual és fruit d'un atac del govern espanyol contra la identitat i l'autogovern de Catalunya. Per això ha defensat que l'Estat ha d'acceptar una negociació que porti a fer un referèndum que inclogui l'opció de la independència. "Si el president espanyol creu que no oferir res pot ser suficient per convèncer els catalans de quedar-se, està molt equivocat", ha afegit.

Sobre el 9-N, ha assegurat que "celebrarem la democràcia, però en absència". "No tinc cap dubte que hi haurà una massiva i pacífica celebració de la democràcia", ha afegit.

Anar al contingut