Sant Joan Despí

Mas-Colell demana un crèdit pont si el Fons de Liquiditat no està a punt aquest mes

El conseller, que també ha pronosticat nous ajustos pel 2013, ha considerat que seria "una imprudència temerària que el govern central tanqués la porta a parlar del pacte fiscal".

RedaccióActualitzat
El Fons de Liquiditat al qual recorrerà Catalunya per fer front als pagaments immediats preocupa el govern. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, s'ha mostrat amoïnat pel fet que el govern espanyol encara no tingui enllestit el mecanisme que l'ha de fer possible. En una entrevista a "Els matins" de TV3, ha afirmat que si no està llest aquest mes de setembre, caldria trobar un mecanisme pont, com ara crèdits a curt termini, perquè la Generalitat no tingui problemes de tresoreria. Tot i reconèixer que la lletra petita d'aquest fons encara no la coneix, ha assegurat que acabarà el 31 de desembre.

El conseller també ha dit que Catalunya està fent tot el possible per complir amb l'objectiu de dèficit de l'1,5% que li exigeix el govern espanyol però recorda que hi ha ingressos que no depenen exclusivament de la Generalitat. Mas-Colell també ha avisat el govern de Rajoy que Catalunya està molt molesta per la manera com Espanya ha repartit el marge que li ha donat Europa per complir amb els seus compromisos.

Pel que fa als pressupostos del 2013, Mas-Colell ha reconegut que tot apunta que hi haurà nous ajustos.

"Seria una imprudència temerària tancar la porta a parlar del pacte fiscal"

D'altra banda, Mas-Colell ha recordat que cal esgotar la via del pacte fiscal abans de parlar d'independentisme. Ho ha fet després d'assegurar que, tot i que no assistirà a la manifestació de l'11-S, espera que sigui multitudinària. Mas-Colell ha considerat que seria "una imprudència temerària que el govern central tanqués la porta a parlar del pacte fiscal".

Mas-Colell ha fet aquest advertiment en vista de la pròxima reunió entre el president Artur Mas i Mariano Rajoy per abordar la qüestió. El responsable econòmic català, que ha explicat que ara té "més sentiment independentista" que quan era jove, però que el que convé és "estabilitat emocional", ha afegit que el que passi després, dependrà de si hi ha acord o no.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut