Barcelona

Mas apel·la al vot útil catalanista per evitar que Esquerra situï Zapatero a la Generalitat

En el míting central de campanya de CiU, celebrat al pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona davant gairebé 3.000 persones i amb el suport del president del PNB, Josu Jon Imaz, el portaveu nacional del BNG, Anxo Quintana, i el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, Artur Mas ha dedicat la part central del discurs a carregar contra ERC amb una contundència que encara no havia mostrat en aquesta campanya. El candidat de CiU ha apel·lat al "vot útil catalanista" per evitar que Esquerra torni a apostar pel tripartit i "lliuri la clau de la Generalitat al PSOE", un extrem que està convençut que passarà perquè -diu- als republicans els pesa més l'animadversió contra ells que el servei a Catalunya.

Actualitzat
Esquerra Republicana i una possible reedició del tripartit han estat el blanc de les crítiques dels dirigents de CiU en l'acte central d'aquesta formació a les comarques de Barcelona. El candidat de la federació nacionalista ha recriminat a Josep-Lluís Carod-Rovira que en el debat televisiu dels cinc candidats evités respondre a la pregunta de si respectaria el guanyador de les eleccions o estaria disposat a pactar amb el PSC fins i tot si perd els comicis. Mas ha denunciat que els dirigents d'ERC saben que l'única formació nacionalista que pot aspirar a governar Catalunya es diu CiU, però els pesa més l'animadversió contra ells que el servei a Catalunya.

Mas ha alertat que el camí del tripartit porta cap a la regió autònoma, cap a una Catalunya gris i amorfa, per la qual cosa ha animat el conjunt de la militància a lliurar els pròxims dies una "batalla" per a la mobilització de forces l'1 de novembre. Mas ha negat que el vot a ERC sigui "útil" i ha cridat els votants d'aquesta formació, "amb sentit i sentiment catalanista", que "no pequin d'excés de bona fe" i tinguin en compte que la direcció republicana trama reeditar el tripartit i "lliurar la Generalitat a José Montilla i, per tant, al PSOE i al mateix José Luis Rodríguez Zapatero".

El secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, ha assegurat en la seva intervenció que la "petita ànima catalanista" del PSC ja ha mort i, continuant amb els atacs a Esquerra, ha alertat que aquest partit té la intenció de pactar amb José Montilla i ajudar a consolidar l'"ànima espanyolista del socialisme català". Duran, que ha precedit en la paraula Artur Mas, ha remarcat que mai han qüestionat Montilla pel seu nom i cognoms, ja que "no ens importa d'on ve la gent", sinó perquè representa aquest socialisme de cos i ànima espanyolista i que sempre està a disposició del PSOE.

Tant Mas com Duran han ironitzat sobre el discurs d'aquest dissabte de José Luis Rodríguez Zapatero a Lleida en què assegurava que Montilla tenia totes les possibilitats en matèria de pactes postelectorals i que podia comptar amb ell. Per Duran, això "constata el que ja sabíem, que mana Zapatero i Montilla és un 'manat'".

Cap al final de la seva intervenció, Mas ha tingut unes paraules d'agraïment cap al seu mentor i expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, a qui considera "el millor exemple de patriotisme en aquesta campanya, perquè una persona que ha estat 23 anys president de Catalunya no té per què anar en aquest moment de poble en poble, de ciutat a ciutat fent mítings, perquè no ho necessita". L'al·lusió a Pujol ha estat resposta per un auditori en peu que ha corejat llargament el nom de l'expresident català.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut