Motociclisme

Marc Márquez guanya el GP de la Gran Bretanya de 125 cc amb Espargaró segon i Smith tercer

Jorge Lorenzo ha enterrat les opcions de Dani Pedrosa al Mundial guanyant amb autoritat absoluta el GP de la Gran Bretanya de MotoGP. El pilot català, incapaç d'encadenar dues curses a un bon nivell, ha decebut novament en ser vuitè, i això ho ha aprofitat el mallorquí per escapar-se i adjudicar-se la victòria en solitari. Dovizioso i Spies han acabat segon i tercer, respectivament. En Moto2, Jules Cluzel s'ha estrenat al Mundial amb el primer triomf del seu palmarès amb Luthi i Simón que completen el podi. Toni Elias, desè, es manté líder del Mundial.

Actualitzat
Quina lluita!

Marc Márquez i Pol Espargaró són els pilots més ràpids del vuitè de litre i aquest diumenge ho han demostrat sobradament oferint un espectacle apassionant. Tots dos pilots s'han escapat d'inici i han comandat la cursa sense més oposició. El frec a frec de debò, el combat sense treva, però, ha arribat a tres voltes per al final quan els dos catalans han corregut al límit. S'han tocat, s'han avançat constantment pilotant al màxim amb una agressivitat indòmita. 

A pocs revolts per al final, el de Granollers ha forçat una frenada i s'ha passat de llarg. Espargaró, però, ha pogut salvar la caiguda de miracle just quan estava petonejant l'asfalt, i això ha brindat en safata el triomf a Marc Márquez. El lleidatà, doncs, ha sumat la segona victòria de la seva carrera, segona de manera consecutiva després de Mugello, i se situa tercer al Mundial. El nou líder del campionat, però, és Pol Espargaró amb un punt d'avantatge sobre Nico Terol. A Assen continuarà la lluita.

Enorme Lorenzo, trist Pedrosa

Jorge Lorenzo s'ha vestit de Pedrosa a Silverstone i ha guanyat al traçat britànic el tercer Gran Premi de la temporada. Amb aquesta victòria aclaparadora, el mallorquí reforça el seu lideratge el Mundial i, a més, demostra que sense Rossi no té rival en la categoria. El seu perseguidor imminent és Dovizioso, a 37 punts, mentre que Pedrosa és tercer a la general a 42 punts del de Yamaha.

I és que l'únic pilot que semblava disputar-li el títol ha tornat a decebre estrepitosament. Dani Pedrosa ha estat molt lluny del rendiment exhibit a Mugello i ha passat de vèncer a Itàlia a ser vuitè a la Gran Bretanya. El català no ha sortit bé i, malgrat que ha intentat emparellar-se amb Lorenzo per comandar la cursa, ha començat a cedir posicions. La seva Honda s'ha mostrat molt irregular i així no hi ha hagut manera de lluitar pel campionat.

Lorenzo, doncs, ha obtingut un triomf tranquil, imprimint un ritme inassolible per a la resta de pilots. Dovizioso, Spies i Hayden només han pogut lluitar pels dos llocs menors del podi i la carrera ha finalitzat amb l'italià segon i el novell nord-americà tercer. Aleix Espargaró, per la seva part, ha creuat la línia de meta en desena posició.

Estrena de Cluzel a Moto2

Jules Cluzel ha guanyat la primera cursa de la seva carrera en el retorn del Mundial a Silverstone, imposant-se de manera ajustada a Thomas Luthi i Julián Simón. Moto2 continua regalant carreres molt igualades i aquest cop el GP de la Gran Bretanya no n'ha estat cap excepció.

Malgrat que dos dels favorits, Corsi i Bradl, han caigut només començar, un nombrós grup de pilots ha lluitat al límit pel triomf final. Corti, que sortia des de la "pole", Cluzel i Simón han augmentat el ritme intentant escapar-se, però a mesura que passaven les voltes han estat atrapats per Luthi, Redding i Tomizawa. El suís era qui es mostrava més combatiu i ha passat a comandar la cursa.

Luthi ha buscat obrir un forat però ja en l'últim revolt, a poques voltes per al final, ha comès un error i ha estat superat per Cluzel. El francès ja no ha deixat escapar la victòria i el suís només ha pogut ser segon al davant de Julián Simón. Redding ha estat quart; Debón, cinquè, i Tomizawa, sisè.

Toni Elias s'ha mostrat molt disgustat pel fluix rendiment de la seva moto tal com s'ha vist al llarg del cap de setmana. Malgrat tot, el manresà ha pogut puntuar en ser desè i conserva el liderat del Mundial.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut