Marc Lloret, de Mishima, anuncia que té càncer: "He deixat de tenir por a la mort"

El teclista de la banda barcelonina ho ha fet públic en una entrevista al "Via lliure", de RAC1, en el Dia Mundial contra el Càncer

RedaccióActualitzat

Marc Lloret, el teclista de Mishima, ha anunciat que té càncer. Ho ha fet aquest diumenge en una entrevista al programa "Via lliure", de RAC1, coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer.

És la primera vegada que ho explica públicament, tot i que l'hi van diagnosticar fa dos anys i això ha fet que no hagi pogut assistir a alguns concerts.

 

Les pors després del diagnòstic

Lloret té càncer de pulmó amb metàstasi als ossos i, des de fa uns mesos, lesions al cervell. És plenament conscient de la situació i confessa que ha après a valorar els moments especials i ha deixat de "tenir por a la mort".

"Em fa més por què faran els meus fills (de 13 i 17 anys) i la meva família quan jo no hi sigui o com serà la seva vida sense mi."

El músic, que també és director artístic del Mercat de Música Viva de Vic, explica que ja va buscar un substitut abans, fins i tot, de rebre el diagnòstic, el març del 2022. És el Bernat Sánchez, músic del grup Mine!, que el relleva quan ell no està en condicions de tocar o assistir a algun concert. "Volia tenir un as a la màniga per si passava", diu.

Mishima celebra 'La nit de les roses' a la Paloma
Mishima celebra "La nit de les roses" a La Paloma coincidint amb el primer aniversari de l'àlbum "L'aigua clara" (ACN)

Conviure amb el càncer

Aquest no és el primer contacte del músic amb la malaltia. Lloret va tenir una parella que va morir de càncer, ara fa gairebé quatre anys. Conviure amb una persona que s'ha estat acomiadant durant set o vuit mesos, explica, fa que "t'imaginis què faries si et passés a tu".

La seva anterior companya no va voler saber l'abast de la seva malaltia. Lloret, en canvi, és perfectament conscient de la seva situació i ha acceptat amb positivisme que la malaltia és fonamental en la seva vida: "Puc viure pocs anys, molt pocs o una mica menys que la mitjana", explica. De tota manera, intenta no pensar-hi tant:

"Hi ha moments de tristesa, però no ens hi instal·lem. No pots viure tot el dia pensant que tens càncer i estàs malalt. Intento que la meva identitat no estigui marcada per la malaltia"

Actualment, Lloret està seguint un assaig clínic amb una medicació personalitzada, després que l'últim tractament no li funcionés.

Parlar de la malaltia

Lloret anima sempre a parlar del càncer el seu entorn. A més, el teclista prepara el terreny per al que pugui passar: "No m'aporta res pensar en negatiu i quan jo no hi sigui, vull que tot estigui resolt. No deixar deutes."

Sovint ho encara, fins i tot, amb humor negre amb el grup i a casa. "És molt important incloure-ho a la vida per desdramatitzar la situació", conclou.

 

 

ARXIVAT A:
CàncerMúsica
Anar al contingut