Barcelona

Maragall demana la implicació dels empresaris en un referèndum que creu que no ha de servir per passar comptes

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha afirmat davant dels empresaris reunits a Sitges que el referèndum del 18 de juny no ha de servir per passar comptes amb ningú, i els ha demanat que s'impliquin perquè Catalunya recuperi l'estabilitat. Maragall també ha admès que ha estat massa agosarat impulsar l'Estatut i un nou govern alhora, tot i que ho ha justificat per la necessitat d'aprofitar la conjuntura política a Madrid.

Actualitzat

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha inaugurat a Sitges la 22a Reunió del Cercle d'Economia, en què es debatrà el paper d'Europa en un món en canvi constant. Durant la seva intervenció davant l'empresariat català, Maragall ha reconegut que el procés de negociació de l'Estatut ha estat llastat per allò que el president ha definit com "excessos i tacticismes". Tot i així, Maragall ha dit que ell, en cap cas, "no ha jugat un doble joc" durant la negociació de l'Estatut.

Lluny d'aquest "període ple de turbulències", que el president està convençut que comença a superar-se, Maragall ha assegurat que durant els dos anys i mig del seu govern "el país, les empreses i les institucions funcionen a ple rendiment". "El país institucional i oficial, i el país econòmic van bé", ha dit.

El president ha fet una crida als empresaris perquè s'involucrin en el debat estatutari i, a més, ha assegurat que, després d'aquesta etapa turbulenta és "indispensable" que el nou Estatut s'aprovi amb una majoria "incontestable", capaç de "donar una perspectiva de tranquil·litat institucional a llarg termini". "El referèndum no està per passar comptes de res ni amb ningú", ha afegit.

Maragall ha rebutjat les crítiques dels que l'acusen de tenir una ambició excessiva a l'hora d'assumir el govern de la Generalitat amb una nova fórmula de governabilitat amb tres partits a l'executiu i, a la vegada, afrontar la reforma de l'Estatut. "Potser és massa per al cos, però hi ha trens que només passen una vegada cada dos anys i cal prendre decisions", ha admès.

En aquest sentit, el president ha insistit a defensar l'aposta inicial de la coalició tripartita a Catalunya, model que "no hem acabat de pair" per la falta de tradició en l'existència d'opinions discordants en el si d'un executiu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut