Madrid

Magdalena Álvarez compareix avui al Congrés per informar de l'accident de Barajas

A petició pròpia, la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, compareixerà aquest divendres a les quatre de la tarda al Congrés per informar de l'accident aeri de Barajas, que va provocar 154 morts i 18 ferits. Álvarez centrarà les seves explicacions en l'actuació dels serveis d'emergència en el sinistre i en com es fan les inspeccions als avions que operen a Espanya, sobretot els de la companyia Spanair. La ministra, però, no podrà oferir dades de la situació en què es troba la investigació oberta per Aviació Civil.

Actualitzat

Coalició Canària creu que la compareixença ha de servir per aclarir "incerteses sobre la seguretat aèria al país i donar confiança als usuaris d'un mitjà de transport imprescindible a l'arxipèlag, on havien nascut i on vivien 79 de les 154 víctimes mortals.

Davant la compareixença de Magdalena Álvarez, el PP ja ha dit que l'escoltarà "amb ànim de col·laboració". El portaveu popular a la comissió de Foment, Andrés Ayala, ha comentat que encara no han decidit si plantejaran la creació d'una subcomissió sobre l'accident, tal com va anunciar Mariano Rajoy.

Per la seva banda, el coordinador federal d'Esquerra Unida, Gaspar Llamazares, demanarà a la Comissió de Foment que expliqui el funcionament de l'administració aèria en seguretat, i les mesures que s'adoptaran per enfortir "les evidents carències legislatives en seguretat, estructura i personal".

Anar al contingut