S'han fet entrades i escorcolls a Barcelona, Terrassa, Piera, Badalona, Sant Esteve Sesrovires i Dosrius (Mossos d'Esquadra)

Macrooperació a Catalunya i Itàlia contra una màfia vinculada al narcotràfic

Hi ha 66 detinguts, 20 a Catalunya, i s'han fet escorcolls a Barcelona, Terrassa, Piera, Badalona, Sant Esteve Sesrovires i Dosrius, i a diverses ciutats italianes

Redacció/AgènciesActualitzat

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb l'Europol, han dut a terme una operació policial contra una organització criminal italiana vinculada al tràfic de drogues que traficava amb haixix i marihuana. S'han fet 30 escorcolls a Barcelona, Terrassa, Piera, Badalona, Sant Esteve Sesrovires i Dosrius, amb 20 persones detingudes i el decomís de droga, diners i una arma de foc. 

L'operació continua oberta, segons han informat els Mossos:


En paral·lel, també s'han fet entrades i registres a Itàlia, on hi ha 400 agents desplegats en aquest operatiu, en concret, a Milà, Bèrgam, Brescia, Monza, Varese, Màntua, Torí, Alessandria, Asti, Prato, Roma, Teramo, Catània i Salern. També s'estan fent escorcolls a Suïssa, en domicilis i empreses vinculades als detinguts.

A Barcelona s'han fet fins a quatre escorcolls. Un al carrer Roger de Llúria amb Gran Via, on la policia ha escorcollat dos pisos i uns baixos, i on han detingut dues persones. Els Mossos també s'han emportat diverses bosses i caixes de material. Un altre escorcoll s'ha fet a Gran Via amb passeig de Gràcia. 

En el conjunt de l'operatiu, ja hi hauria fins a 66 persones detingudes --46 a Itàlia i 20 a Catalunya--.

De moment hi ha dues persones arrestades, però es preveu fins a una vintena de detencions (CCMA)

De les persones detingudes a Itàlia, 33 ja han ingressat a la presó, i 13 estan en arrest domiciliari. Se les acusa de tràfic internacional de drogues, blanqueig de capitals i frau.

La investigació d'aquest cas ha permès identificar els canals de subministrament i la xarxa de tràfic d'haixix i marihuana que feia servir el grup criminal per distribuir unes 30 tones de droga a escala internacional, per valor d'uns 46 milions d'euros, i gràcies a la qual el grup hauria facturat 26 milions d'euros en poc més d'un any. 

A Itàlia, s'han decomissat 10 complexos empresarials i 52 propietats a la Llombardia i en altres regions del nord del país, a més de 9 milions d'euros en recursos financers de presumpte origen il·lícit.

Els investigadors creuen que l'organització criminal, formada per italians i espanyols, utilitzava també els serveis de ciutadans albanesos i xinesos.

A Barcelona s'han fet fins a 4 escorcolls en pisos i locals, d'on la policia s'ha endut material per analitzar (CCMA)

La investigació d'aquesta operació, que porta per nom Magenta, s'ha dut a terme en el marc de la cooperació entre els Mossos i la Direcció Central per als Serveis Antidroga del Ministeri de l'Interior italià, a través de l'ambaixada italiana.

A Milà, el cas l'està investigant la Guàrdia de Finances, sota les ordres del govern italià, i tant aquesta organització com els Mossos actuen en coordinació amb l'Europol.

 El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Badalona tutela el cas.

La policia italiana ha difós imatges de la investigació del cas, on es veuen dos homes passant-se paquets d'un cotxe a un altre, i també part de la droga i dels diners decomissats:

 

 

 


 

ARXIVAT A:
NarcotràficMossos d'EsquadraItàlia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut