L'últim alcalde de Catalunya és Iu Escolà, d'Àreu, per quatre vots de diferència

Ha guanyat la repetició de les eleccions locals del maig a l'entitat municipal descentralitzada d'Àreu, que depèn d'Alins

Actualitzat

Àreu, un poble amb una vuitantena de cases del terme municipal d'Alins, al Pallars Sobirà, ja té alcalde: Iu Escolà, d'Esquerra Republicana, ha aconseguit 27 vots i ha guanyat per poc Xavi Marco, de JxCat, que n'ha tret 23.

Àreu és l'únic poble de Catalunya que ha repetit eleccions aquest diumenge. A la convocatòria de les municipals del mes de maig no s'hi va presentar ningú. La Junta Electoral Central va donar mig any de marge als 38 pobles que es trobaven en aquesta situació, per si algú s'animava.

Aquesta vegada, Àreu ha tingut dues candidatures, molt igualades en les preferències dels veïns. Van passar per les urnes 53 dels 63 empadronats, en unes eleccions de sufragi directe.

 

L'alcalde pedani d'Àreu, Iu Escolà, segueix la tradició familiar

 

Iu Escolà, de 22 anys, és guia de muntanya, té un càmping una mica més amunt del poble i ha seguit el camí del seu pare, Jordi Escolà, l'últim alcalde pedani d'Àreu, que va morir:

 

"Això m'ha portat al càrrec. L'anterior alcalde va ser el meu pare, que va morir de càncer. Tots aquells projectes on va posar moltes ganes i molta il·lusió, doncs vull acabar-los i consolidar-ne d'altres que també havia fet."

 

Com a president de l'entitat municipal descentralitzada, Escolà ja sap que ha d'estar sempre a punt per al que calgui:

 

"Des d'una bombeta fins a una carretera o el que sigui... sempre s'hi ha de ser. És una feina que no té horaris. Has d'estar disponible per a qualsevol cosa. Gràcies a Déu, com que la meva feina em permet treballar aquí al poble, no tindré cap problema."

 

Si tampoc s'hagués presentat ningú en aquestes eleccions, Àreu hauria perdut tots els drets adquirits que té i el petit poble hauria hagut de dependre totalment d'Alins, uns quilòmetres més al sud.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut