Ashton Carter anunciant aquest dijous la decisió de l'OTAN de vigilar el mar Egeu (Reuters)
Ashton Carter anunciant aquest dijous la decisió de l'OTAN de vigilar el mar Egeu (Reuters)
Brussel·les

L'OTAN vigilarà el mar Egeu per aturar el tràfic il·legal de persones

Turquia, Alemanya i Grècia han demanat la intervenció de l'Aliança Atlàntica davant la incapacitat de controlar la situació

RedaccióActualitzat

L'OTAN participarà en la vigilància del mar Egeu per aturar el tràfic il·legal de persones. El secretari de Defensa nord-americà, Ashton Carter, ha fet l'anunci sense concretar quan ni com es farà, i ha qualificat la situació actual de contraban organitzat per les màfies que transporten els refugiats. Per tant, els pròxims dies, l'Aliança enviarà a la zona a la seva segona agrupació naval permanent, ara desplaçada a la Mediterrània Occidental, per a feines de vigilància, reconeixement i intel·ligència sota comandament d'Alemanya.

Turquia, Alemanya i Grècia van demanar dies enrere la intervenció de l'Aliança Atlàntica davant la incapacitat de controlar el tràfic per l'Egeu. La intervenció de l'OTAN complementarà la missió europea Frontex, que es va posar en marxa al començament de la crisi de refugiats.

Durant la reunió d'aquest dijous dels ministres de Defensa, Carter ha dit: "Recomanem que el Consell de l'Atlàntic Nord encarregui a les autoritats militars de l'OTAN que ens proporcionin diferents opcions". El secretari de Defensa dels Estats Units ha indicat que caldrà "actuar d'una manera ràpida" ja que estan en joc les vides i els destins de moltes persones". "Hi ha un sindicat del crim que està explotant a aquesta pobre gent", ha remarcat Carter, que ha afegit: "Hi ha operacions organitzades de tràfic de persones que estan en marxa."

Anar al contingut