Brussel·les

L'OTAN s'estaria quedant sense munició de precisió per atacar Líbia

L'Aliança Atlàntica té problemes per mantenir el dispositiu desplegat a Líbia. L'OTAN s'està quedant sense alguns tipus de munició, segons publica el diari "The Washington Post", citant fonts militars. Concretament, l'OTAN està a punt d'exhaurir la munició de precisió i té dificultats per trobar avions de combat per dur a terme la seva actuació sobre el terreny. Aquesta situació es deu, segons el diari, a la poca capacitat militar de França, el Regne Unit i la resta d'estats europeu implicats, com Espanya. Aquesta situació coincideix en un moment que els rebels tornen a demanar ajuda per doblegar Gaddafi.

Actualitzat
En poc menys d'un mes l'ofensiva "Odissea de l'Alba" ha perdut la seva contundència inicial. La situació a Líbia s'ha enquistat i l'OTAN troba dificultats per continuar l'operació.

L'Aliança Atlàntica fins i tot té problemes per utilitzar determinada munició. Segons el diari "The Washington Post", l'OTAN està exhaurint les bombes de precisió i té dificultats per trobar avions de combat preparats per a les missions.

El rotatiu atribueix aquests problemes a la manca de capacitat operativa dels aliats europeus, després que els Estats Units es retiressin a un segon pla de l'operació quan l'OTAN va assumir el comandament.

Aquesta informació xoca amb les peticions d'ajuda dels rebels libis que es veuen amenaçats per l'ofensiva del règim, especialment a la ciutat de Misrata. En aquesta ciutat, les tropes del dictador estarien fent servir bombes de dispersió de fabricació espanyola, segons ha denunciat l'ONG Human Rights Watch.

3.600 operacions en dues setmanes

L'OTAN ha informat que ja ha dut a terme un total de 3.670 operacions militars aèries des que va prendre el comandament de l'operació internacional a Líbia, el 31 de març. En concret, l'Aliança Atlàntica ha fet 2.583 missions de combat aèries i 1.087 més dedicades a identificar objectius

Pel que fa a les activitats d'embargament d'armes, l'OTAN assenyala que hi ha 17 embarcacions sota el seu comandament patrullant la Mediterrània. Un total de 346 embarcacions han estat detingudes i nou s'han abordat per inspeccionar-les i evitar l'entrada d'armament al país.

Finalment, l'OTAN va afirmar que ha contribuït a 65 operacions humanitàries per aire, terra i mar.
Anar al contingut